自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我2月頭中, 到現在嗅覺都成日聞到一陣怪味, 中西醫都睇咗好多次, 仲未好......搞到個人好焦慮, 之後又到兩隻眼睇野好怕光, 又好濛, 嚇到我又即刻睇眼專科. ....個人精神長期好緊張, 尋日又去睇醫生, 血壓高到上壓170, 下壓100. 我就來有抑鬱症.

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

睇到你個post,我至醒起我之前又係成日聞到類似煙味,近呢兩星期正常返,我係上年做冬中招,即係大約覺得有煙味2個月左右

大宅

藍眼 發表於 23-3-15 14:19
睇到你個post,我至醒起我之前又係成日聞到類似煙味,近呢兩星期正常返,我係上年做冬中招,即係大約覺得有 ...
係呀!.... 我都係呀. 成日聞到類似煙味同怪味. 搞到個人好焦慮, 不過見你好返我都放心D, 因為我驚自己唔會好

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

lok0712 發表於 23-3-15 13:53
我2月頭中, 到現在嗅覺都成日聞到一陣怪味, 中西醫都睇咗好多次, 仲未好......搞到個人好焦慮, 之後又到兩 ...

我.....around 3個星期

珍珠宮

我2月頭中, 到現在嗅覺都成日聞到一陣怪味, 中西醫都睇咗好多次, 仲未好......搞到個人好焦慮, 之後又到兩 ...

做運動會加快康復

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

想問吓咁你食嘢有冇味道?我就中咗之後無嗅覺令到食嘢都無咩味道

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

我都係咁樣,冇咗嗅覺,但又成日聞到有着火嘅煙味。當時我中招時嘅其中一個病徵就好似鼻竇炎咁。睇中醫,同埋食足份量嘅冬蟲草膠囊(以往只食一半份量)大約三星期左右回復返正常。

子爵府

ernbe 發表於 23-3-15 15:01
做運動會加快康復

又好似係,我陰性之後10日開始跑返步

子爵府

你好返都唔夠2個月,睇中醫都要慢慢調理啦

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我元旦中,到而家3月先算好,係有時都會聞到,我食左成個月蟲草先好d。

侯爵府

回覆 lok0712 的帖子

咁眼科有咩結論? 而家好返未?

大宅

ohmygosh 發表於 23-3-15 16:29

咁眼科有咩結論? 而家好返未?
未好呀!照咗好彩冇咩大問題,係對眼太乾,話係乾眼症,睇野都會畏光同有點濛,都屬於新冠後遺症之一

大宅

annlee 發表於 23-3-15 15:11
想問吓咁你食嘢有冇味道?我就中咗之後無嗅覺令到食嘢都無咩味道
...
中咗之後第5日到開始發覺冇咗味覺同嗅覺,轉陰之後去睇中醫,大约兩星期到開始
有番味覺同嗅覺,但就發現嗅覺有異常,成日都會聞到煙味

已刪除用户

侯爵府

我奶奶有個同事中完之後長期結膜炎,話都係後遺症

侯爵府

阿爸都有一兩個月食野冇味,瘦咗好多,近來叫做有返八成

侯爵府

咁你血壓又係咩一回事? 以前有冇問題?

大宅

ohmygosh 發表於 23-3-15 17:37

咁你血壓又係咩一回事? 以前有冇問題?
以前血壓冇更高,可能最近情緒影響,所以醫生安排我明天入院做個詳細檢查,我依家好緊張,希望冇事啦

大宅

叮妹 發表於 23-3-15 17:03
系咪胃酸倒流或鼻炎?
應該唔係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊