自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

叫我買完
最後話明晚吾返黎食
真係冇野好講
點人吾使本

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YY1101 發表於 23-3-15 18:23
叫我買完
最後話明晚吾返黎食
真係冇野好講

留番俾佢食囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 23-3-15 18:25
留番俾佢食囉

又放多日
星期五多數吾煮
依家即又要做

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咩雞?煮咗未?未煮冰鮮可以擺好耐

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-3-15 18:27
咩雞?煮咗未?未煮冰鮮可以擺好耐

未煮

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

可以整醉雞,放雪櫃
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YY1101 發表於 23-3-15 18:26
又放多日
星期五多數吾煮
依家即又要做

放冰箱

珍珠宮

wong2323 發表於 23-3-15 18:28
可以整醉雞,放雪櫃

呢款會吾會有難度

珍珠宮

stagea 發表於 23-3-15 18:28
放冰箱

冰格?

琥珀宮

YY1101 發表於 23-3-15 18:29
冰格?

係呀~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

新鮮雞?洗乾淨用羗酒盬醃放住雪櫃先啦! 如果嫌煩原隻放冰格有心情先搞

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 23-3-15 18:30
新鮮雞?洗乾淨用羗酒盬醃放住雪櫃先啦! 如果嫌煩原隻放冰格有心情先搞
...

肯定冇心情
一見到就扯火
醃完蒸都好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

YY1101 發表於 23-3-15 18:31
肯定冇心情
一見到就扯火
醃完蒸都好

如果係我會自己蒸左佢今晚食! 開心哂!佢無雞食佢嘅事,以後唔好叫我再買

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

塞入冰箱,得聞斬開煲湯算啦
---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 23-3-15 18:35
如果係我會自己蒸左佢今晚食! 開心哂!佢無雞食佢嘅事,以後唔好叫我再買
...

我好怕食雞脾

侯爵府

2023年兔年勳章

今晚自己先食半隻,用電飯煲整薑蒽雞,半隻用鹽醃煲雞粥或配飯食
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

回覆樓主:

收到哂各位建議,thx

公爵府

醃鹹雞,留返等佢返黎食飯就整俾佢食

珍珠宮

yipsiumee 發表於 23-3-15 19:24
醃鹹雞,留返等佢返黎食飯就整俾佢食

睇怕都係咁

侯爵府

YY1101 發表於 23-3-15 18:23
叫我買完
最後話明晚吾返黎食
真係冇野好講

早餐食咗佢

首頁

尾頁

跳至