自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜晒, 太太幾靚女!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230315/bkn-20230315154518384-0315_00862_001.html?refer=hn2

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230315/bkn-20230315172634367-0315_00862_001.html?refer=hn2&eventsection=hk_entertainment&eventid=402883474d9a0d4e014dabf4d2342526

32歲吳業坤去年5月突在網上大掟震撼彈,在零預警下宣布和比他年輕5歲的日本藝人濱口愛子結婚,而太太現已隨夫來港定居做「香港媳婦」,更請得太太擔任新歌《百二歲》的MV女主角,實行夫唱婦隨。結婚10個月,坤坤早前已預告開拍新劇《NEWS新聞女王》前和太太補舉行婚禮,他說:「係小型西式Party,請自己親戚同好熟嘅朋友。」而為結婚減肥的坤坤今日(15日)在尖沙咀酒店進行婚宴,到賀的圈中好友,包括陳山聰、薛家燕、陳敏之、胡鴻鈞、鄭世豪、無綫高層樂易玲及黃浩然和太太。

「TVB Music Group一哥」吳業坤今日(15日)和日籍藝人濱口愛子補擺喜酒,圈中不少好友到賀,陳山聰笑言是「老爺」身份,因為個「仔」結婚:「坤坤喺劇集《飛虎之雷霆極戰》度係做我個仔,佢叫我老竇,恭喜佢,祝佢幸福快樂,戥佢好開心。」同行的譚俊彥則說:「我同佢拍過《男神廚房》,我懷疑佢偷睇我嘅秘笈,用嚟煮嘢食氹老婆。」又大爆在婚宴聽到坤坤的日籍外父提過baby,所以相信好友被催生bb,當時全場嘉賓起哄。

而山聰又指現場設live Band,感覺浪漫:「坤坤將呢個婚宴變咗演唱會,喺度大唱情歌。」譚俊彥亦謂:「佢真係唱咗好多首歌,仲好enjoy唱日文情歌,新娘子就用廣東話同我哋講多謝,坤坤好Man呀,仲同我哋賓客講唔使對佢好,最緊要錫我老婆,希望大家都好好保護佢太太。」陳山聰就接住說感覺到坤坤好愛及好保護太太,又指坤坤說自己的朋友就等如太太的朋友,因為坤坤擔心太太初來香港生活會有不習慣,希望自己的朋友可代他照顧太太:「所以我覺得佢大個仔。」兩人又暗示以現金做人情,笑言:「結婚唔好送禮物,因為香港地少。」

曾和吳業坤合作拍劇的陳敏之亦有出席婚宴時,大讚新郎哥屬好玩之人:「我哋都會一齊食飯,佢係個好開心嘅男仔,今年佢好大轉變,今日結婚,見證到佢由細路仔變成一個老公。」她又指很愛戥人高興,所以結婚、滿月酒逢請必到,可見證一齊成長。

問到可和坤坤分享夫妻相處之道?早已是幸福人妻的她祝福:「其實都唔使我分享,佢哋真係好開心同甜蜜,同埋相處順其自然好舒服,佢太太好sweet。」不過聽見新娘的爸爸也開到口恨抱孫,所以祝福一對新人:「年生貴子,遲啲我哋都會再約食飯,因為大家都好忙。」曾是日本樂壇教父小室哲哉愛徒的她,又謂在婚宴上聽到不少日文,令她萌重讀日文的念頭:「啲日文好好聽,突然有心同個仔一齊再學日文。」

吳業坤緋聞女友薛家燕亦現身婚宴,她笑言:「今日Captain Nancy就空降,以緋聞女友嘅身份出席緋聞男友嘅婚禮。」又自爆半年前已知坤坤想結婚,皆因當時她邀請新郎哥擔任其網上演唱會嘉賓:「佢同我講話識咗女朋友,仲準備結婚,我成日想約佢,畀我見吓佢未來老婆,但半年都未約到,今次係第一次見,佢太太好可愛,祝佢哋永結同心,快快樂樂。」又指以心意利是做人情,不過笑謂:「可能要買bb衫,寄語佢要乖仔,加油努力。」她又覺得坤坤成為人夫後,感覺大有不同:「以前講嘢充滿挑釁,依家佢唔敢,講嘢斯斯文文。」有份到賀的鄭俊弘在場內獻唱《你的名字 我的姓氏》,向一對新人送上祝福。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

公爵府

mickeyeva 發表於 23-3-15 19:46
恭喜晒, 太太幾靚女!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230315/bkn-202303151545183 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

恭喜坤哥,太太好靚女

水晶宮

回覆樓主:

恭喜坤哥

珍珠宮

回覆樓主:

太太又靚女,又溫柔,畀相我都冧曬

珍珠宮

見到坤哥心口果塊豬牌,我仲以為自己睇錯添!

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

恭喜

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

恭喜坤哥

伯爵府

2024年龍年勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

恭喜

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢老婆幾靚女

男爵府

mickeyeva 發表於 23-3-15 19:46
恭喜晒, 太太幾靚女!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230315/bkn-202303151545183 ...

睇視頻坤哥係外父接新娘時,手都不知所措

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

回覆樓主:

入鄉隨俗,新娘穿中式禮服,龍鳳鈪好重手

男爵府

恭喜

珊瑚宮

回覆樓主:

水晶宮

jaycee_mami 發表於 23-3-15 19:54
恭喜坤哥,太太好靚女

係靚女
自由太多會令世人失去平衡