自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

wingchi92 發表於 23-3-15 20:56
網上用信用咭買高鐵飛,早45mins到西九龍站,記得申報定「黑碼」及cap圖,過程順暢。
中國聯通開電話卡
一 ...

中國聯通職員講$33plan,幾年先轉得$8plan,另一個好似$9x 就半年轉得$8plan

$33plan,之後比人仔$300現金入戶口逐月扣,剛剛返到屋企即日係中國聯通聯絡人工客服轉返$8plan,下月生效。
有冇 check 扣多左?

中國內地上網Sim卡中國聯通 @33元/月plan
中國聯通的上網月費,只需要33元,便可以擁有103GB 5G流量?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

回覆 333s 的帖子

中聯通申請時職員話第一個月得返半個月,計半個月錢,暫時見帳戶扣左$14,第一個月就算啦,之後轉到$8plan就ok。
$33plan包100分鐘,103GB
$8plan包30分鐘,200MB

唔好意思,我upload唔到相

複式洋房

回覆 tennylai 的帖子

我唔知1定2,只知係儲蓄戶口,係時代金融中心分行
應該係長城卡,張卡上面有萬里長城樣

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

水晶宮

謝分享。會抽時間處理。

男爵府

wingchi92 發表於 23-3-16 07:19
回覆 333s 的帖子

中聯通申請時職員話第一個月得返半個月,計半個月錢,暫時見帳戶扣左$14,第一個月就算 ...

請問中聯通網上客服係邊到搵,謝!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wingchi92 發表於 23-3-16 07:26
回覆 tennylai 的帖子

我唔知1定2,只知係儲蓄戶口,係時代金融中心分行

原來家陣開戶唔同晒,以前全部比1類
家陣未必,見人fb分享
attach0/tmp/phpbJIkiq

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

廢柴孖條 發表於 23-3-16 08:04
請問中聯通網上客服係邊到搵,謝!

喺聯通app內
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-3-16 08:11
喺聯通app內

謝分享

男爵府

回覆 333s 的帖子

中聯通申請時職員話第一個月得返半個月,計半個月錢,暫時見帳戶扣左$14,第一個月就算 ...

我都係啱啱開咗中聯通電話
請問回港後點check到戶口資料㗎?
係咪就算喺小程式check都要開住佢張電話卡先可以睇到?因為我返港後閂咗大陸卡所以check唔到

象牙宮

97+01 發表於 23-3-16 08:53
係咪就算喺小程式check都要開住佢張 ...

用微信小程式既中國聯通營業廳或dl 聯通app都可以,後者login後,幾時都睇到戶口bal, 登記時唔駛開data,只需收sms就可以
放下自在

翡翠宮

97+01 發表於 23-3-16 08:53
係咪就算喺小程式check都要開住佢張 ...

最基本梗係裝「中國聯通」app,登錄應該要開一開收短訊。
http://wap.10010.com/mobileService/clickCountLogRecord/pageClickCount.htm?actCode=40284&actName=wap%E5%8E%85%E5%BC%95%E6%B5%81%E9%9C%80%E6%B1%82&type=1&flag=new

翡翠宮

回覆 333s 的帖子

200MB睇下地圖都好快用晒,咁之後點計?

男爵府

網上用信用咭買高鐵飛,早45mins到西九龍站,記得申報定「黑碼」及cap圖,過程順暢。
中國聯通開電話卡
一 ...

揀左$33plan,之後比人仔$300現金入戶口逐月扣

請問中聯通開卡費多少?

大宅

中國聯通開電話卡
一 ...

請問回程你係咪都係撘高鐵? 可唔可以分享下邊個出入口, 預幾多時間去上車, 返到香港之後再轉港鐵定點? 謝謝你先

子爵府

回覆 wingchi92 的帖子

多謝分享! 想請問其實開中國戶口係咪for 各付款功能? 我唔係好識, thanks~!

大宅

回覆樓主:

請問 開銀行户口/電話 、香港地址証明、可否是英文地址? 謝謝!

翡翠宮

vincat 發表於 23-3-16 09:30
回覆 wingchi92 的帖子

多謝分享! 想請問其實開中國戶口係咪for 各付款功能? 我唔係好識, thanks~! ...

付款係其一,有大陸戶口通行無阻;有啲apps須要綁定大陸卡實名;而大陸手機號碼可以用嚟註冊不同apps,以及上網、通訊用。

子爵府

回覆 lyh80115 的帖子

thanks!明白晒~

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

lovedgs 發表於 23-3-16 09:24
揀左$33plan,之後比人仔$300現金入戶口逐月扣

請問中聯通開卡費多少?

我上個月開電話時無收開卡費

首頁

尾頁

跳至