自由講場

跳至

首頁
56789...25

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

hkgra 發表於 23-3-16 17:05
回覆 tkinwong 的帖子

甘每間學校,應該好多人俾人踢出校,教育局批唔批先
男拔個幾個都未踢出校啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

sanjoe 發表於 23-3-16 16:49
爸爸甘做法

個仔就算轉校都未必有同學同佢玩

咪係, 有咩衝突,又咬住唔放聲討....
如果我喺家長都叫個仔唔好同佢玩, 小心d

大宅

hkgra 發表於 23-3-16 17:05
回覆 tkinwong 的帖子

甘每間學校,應該好多人俾人踢出校,教育局批唔批先

學校唔會咁做啦。

個家長係得返法律途徑追討賠償。

別墅

RT 發表於 23-3-16 13:48
攪咁大檀, 又血書又傳媒咁, 對個小朋友係咪好事呢? 如果日後係職場遇到不公係咪又要去勞工處攪大佢?
抗議校 ...

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來band 1A
唔怪之得唔走

男爵府

我好同情2個小朋友~ 爸爸真係好over...................佢想點? 佢呢d 死都要攬住一齊死既心態, 好可怕.....................
佢處事方式帶比小朋友既傷害,仲勁過身體上既傷.................

男爵府

moma1023 發表於 23-3-16 16:28
做朋友呢樣嘢可以引導,但冇得迫囉。就算我係被欺凌嗰個,我情願你leave me alone,都唔想老師逼人同我做 ...

唔滿意可以做宅男宅女,不出家門,咁你有充分嘅交友自由

唔係話林爸爸啱,D人避忌唔係完全錯,但上面講到N年前家長大學求愛片都會影響而家子女同同學交往,咁唔強硬真係會助長欺凌歪風

子爵府

4ponymum 發表於 23-3-16 16:48
但好似無講想人哋點做

由於佢過度長氣, 我諗無乜人由頭聽到尾,

我都係SKIP 左有D 來聽....

佢嬲校長應承佢1 月4 日同佢會見, 點知又無 (校長要做手術), 總之無左回事, 學校唔夠人手又要點

林生又廷伸到 日後教育局處理校園欺凌手法又要點......

總之, 佢想佢提及的所有人, 要當見聆聽佢所說

我了解就係咁

4ponymum    發表於 23-3-18 10:20

珍珠宮

夕張蜜瓜 發表於 23-3-16 17:09
咪係, 有咩衝突,又咬住唔放聲討....
如果我喺家長都叫個仔唔好同佢玩, 小心d
...

最怕麻煩家長

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Wingooo 發表於 23-3-16 17:20
我好同情2個小朋友~ 爸爸真係好over...................佢想點? 佢呢d 死都要攬住一齊死既心態, 好可怕.... ...
依啲咪就係攬炒囉,可能遲下攪埋三大罷
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

係佢個仔不問自取攞人file取錢, 人哋唔俾, 佢個仔就將人哋個file掉落地, 所以先至打交.
係佢自己個仔搞事先.
大家都有責任, 林生係咪都要睇下心理醫生?
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

真心吖下...

如果我係林生....我頂多要打我仔的學生親自向我仔道歉.

如學校有所隱瞞及拖延態度, 最多要求見一次面, 爆一鑊算啦!

男仔...係較容易會旭手旭腳...

可能互片一鑊/大鬧一場, 又無事

我係女人, 我小時候都有欺凌人, 又被人欺凌...無同人打過, 係大吵一場啫!

此終江湖事江湖了, 大家當時人OK 便可, 家長唔好過度參與.

子爵府

emt1314 發表於 23-3-16 17:29
係佢個仔不問自取攞人file取錢, 人哋唔俾, 佢個仔就將人哋個file掉落地, 所以先至打交.
係佢自己個仔搞事先 ...

咁....林生仲乜還在無限延伸此事呀? 撞鬼佢

寶石宮

emt1314 發表於 23-3-16 17:29
係佢自己個仔搞事先 ...
最攪笑佢要求對方學生做完評估才返學,我係對方家長都要求佢自己做番評估呀,咁激進

侯爵府

LedTV 發表於 23-3-16 17:12
原來band 1A
唔怪之得唔走

對學校有咁多不滿
真正為個仔好,就應該......

而唔係用激進手段去處理

男爵府

回覆 esmehouse 的帖子

希望佢收手啦, 但應該唔會~個呀爸咁,返到屋企, 點會對老婆同個仔好面色
咁對小朋友既成長好大影響
個個都標籤個小朋友
解決問題有好多, 點解係要揀最差個d...................唉

子爵府

esmehouse 發表於 23-3-16 17:09
男拔個幾個都未踢出校啦

男拔個單係PE堂四個男仔打一個,係集體欺凌,不過個家長又冇搞大件事喎,否則佢個校長都好唔得閒

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

peru 發表於 23-3-16 17:20
由於佢過度長氣, 我諗無乜人由頭聽到尾,

嚴格黎講佢呢單唔係校園欺凌,係雙方面都有錯

子爵府

peru 發表於 23-3-16 17:30
真心吖下...

如果我係林生....我頂多要打我仔的學生親自向我仔道歉.

其實都係,家有小孩都知道細路好容易郁手郁腳,更何況係兩個青春期嘅男仔。又唔需要下下標籤為欺凌。反而要關心吓兩個男仔會唔會承受緊好大心理壓力

寶石宮

happymama2009 發表於 23-3-16 17:39
男拔個單係PE堂四個男仔打一個,係集體欺凌,不過個家長又冇搞大件事喎,否則佢個校長都好唔得閒
...
仲有單對單打交呢,男拔都唔少架

首頁
56789...25

尾頁

跳至