自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

moremoremimi 發表於 23-3-23 14:10
佢最好唔好收手!其實今次好多人睇唔過眼,包括鄰居,好多住附近民居都是old boy, 很多3代同堂同是old boy ...

咁舊生一定睇唔過眼母校咁樣俾人抹黑。有時候學校為咗保護學生,都唔能對外披露太多內情同細節,有人可能睇中學校呢個弱點,為所欲為。換轉邊間學校遇到呢啲事都慘。

公爵府

BK Milk勳章

mimi222shi 發表於 23-3-23 14:48
聽講佢有唔少支持者喎
估佢會出黎既

之前都有班只聽佢講都有人撐啦!公開哂片段咪又潛哂水。

侯爵府

happymama2009 發表於 23-3-23 15:04
咁舊生一定睇唔過眼母校咁樣俾人抹黑。有時候學校為咗保護學生,都唔能對外披露太多內情同細節,有人可能 ...

正因為係名校
先值得“搞大”件事,試圖引起全港關注"佢既要求”!

侯爵府

auhiyo 發表於 23-3-23 15:07
之前都有班只聽佢講都有人撐啦!公開哂片段咪又潛哂水。

實有人盲撐架

名校先惨,被屈“為保校譽”

大宅

happymama2009 發表於 23-3-23 14:04
個林生話佢仔係小學部升上中學,讀咗咁多年點解可以對母校咁無情,咁樣去屈學校同破壞校譽?真係諗唔通

...

下!小學部升上中學!咁都屈學校老師,校長,唔會有人同情佢。

其它名校很多已經轉了直資,只有這間沒有轉,因為給予平等機會小朋友讀書。

男爵府

happymama2009 發表於 23-3-23 13:21
即係個林生講嘅好多都係大話佢個仔冇俾人打暈,佢又話俾人打暈;現場即時有老師有同學幫手制止 ...

唔知我有冇理解錯,林生偷拍cctv影片,然後又剪接到比人以為老師完全冇理嗰2個打架小朋友?
如果係咁,真係太離譜,可唔可以告佢誹謗!

子爵府

moremoremimi 發表於 23-3-23 15:46

其它名校很多已經轉了直資,只有這間沒有 ...

林生係咁講呀,唔知呢句係唔係大話

子爵府

SOHOT 發表於 23-3-23 15:46
唔知我有冇理解錯,林生偷拍cctv影片,然後又剪接到比人以為老師完全冇理嗰2個打架小朋友?
如果係咁,真 ...

我喺呢度睇到係咁講,你都可以了解吓

https://fb.watch/jrMlpjU_Qb/?mibextid=cr9u03

attach1/tmp/phpSju4gy

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

moremoremimi 發表於 23-3-23 15:46

其它名校很多已經轉了直資,只有這間沒有 ...
多數轉直資嘅都係基督教學校
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果林生涉及失實或偷拍等指控,咁佢今次玩大咗,大鑊了!佢當太子站死人咁玩法,實大把人盲撐,但嗰啲人盲撐有鬼用咩

佢仔由小學上,作為家長,仲唔明白學校人才輩出,可以出律師信嘅校友,審理嘅官,真正辦事嘅舊生,可以有幾團結

大宅

foggyao 發表於 23-3-23 16:55
如果林生涉及失實或偷拍等指控,咁佢今次玩大咗,大鑊了!佢當太子站死人咁玩法,實大把人盲撐,但嗰啲人盲 ...

林生要考慮一下,要否應該開記者招待會交代事件和道歉吧!但未必有人原諒佢,因為他是成年人,不是無知未成年,正如他一樣當初不肯原諒一位初犯事的無知少年一樣。

侯爵府

仲記得佢出鏡時,據理力爭兼七情上面,搏得好多人既同情心.

亦記得佢對學校既種種指控
竟大膽要求校長落台

等緊佢出黎回應下啲支持者

侯爵府

foggyao 發表於 23-3-23 16:55
如果林生涉及失實或偷拍等指控,咁佢今次玩大咗,大鑊了!佢當太子站死人咁玩法,實大把人盲撐,但嗰啲人盲 ...

佢周圍揾傳媒報導件事
肯定唔係“玩”啦

伯爵府

成件事最慘都係2個小朋友, 應該佢地都唔想攪大件事,尤其是林小朋友,本來當受害方被人可憐, 因為爸爸咁樣攪法越揭越多

大宅

happymama2009 發表於 23-3-23 14:04
個林生話佢仔係小學部升上中學,讀咗咁多年點解可以對母校咁無情,咁樣去屈學校同破壞校譽?真係諗唔通

...

林生背後有更大圖謀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mimi222shi 發表於 23-3-23 17:20
佢周圍揾傳媒報導件事
肯定唔係“玩”啦

總之,貪字得個貧

佢呢啲“玩”法,去美國就可能有機賺一筆 明顯搞錯地方了

子爵府

林生欠學校、老師和中二同學一句道歉。
中二同學勤學純品,絕對不是貪心暴力的壞學生,佢大話連篇去惡魔化一個只有十四(emoji)的少年,呢D就真喺欺凌。借錢唔還嘅真相,唔該佢個仔自己出嚟講清楚。

男爵府

dearmm 發表於 23-3-24 17:18
中二同學勤學純品,絕對不是貪心暴力的壞學生,佢大話連篇去惡魔化 ...

可唔可以講下借錢唔還的真相?

子爵府

dearmm 發表於 23-3-24 17:18
中二同學勤學純品,絕對不是貪心暴力的壞學生,佢大話連篇去惡魔化 ...

我喺網上睇到有家長講,林生去學校門口搵中二同學,搞到要其他同學包圍中二同學護送佢離開。中二同學嘅陰影應該好大

子爵府

happymama2009 發表於 23-3-24 17:43
我喺網上睇到有家長講,林生去學校門口搵中二同學,搞到要其他同學包圍中二同學護送佢離開。中二同學嘅陰 ...

如果真係咁,我覺得林生係欺凌緊個中二生

首頁

尾頁

跳至