自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cherrieloy 發表於 23-3-17 08:07
成功唔代表已經整好,只不過confirm 相同資料無誤,我女上星期四整,呢個星期五先攞得
...

可以咁快取證

珍珠宮

chanbaobb 發表於 23-3-16 20:13
我是網上申請特區護照,今日下午收到入境處e-mail回覆可以響某時段領取,但當我上網預約時,佢話冇我record ...

我都係網上申請續証,申請完隔兩日收到電郵叫我幾日後取証,有2個月期限,無叫我預約取証,我直接walk in去取証冇問題

男爵府

creambb 發表於 23-3-17 18:44
我都係網上申請續証,申請完隔兩日收到電郵叫我幾日後取証,有2個月期限,無叫我預約取証,我直接walk in ...

請問你幾多日可以領証呀 如果而家搞 假期前會有嗎?

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我是網上申請特區護照,今日下午收到入境處e-mail回覆可以響某時段領取,但當我上網預約時,佢話冇我record ...

好似收到email要等一日先有資料去預約

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

babytwinstar 發表於 23-3-16 21:20
請問無預約可唔可以去領証架?因為我預約唔到

可以,我昨日walk in 取,預現場等1個鐘,如果大人申請用取證櫃攞,即係部機攞,快好多

公爵府

我網上做申請,交埋相片,隔幾天就收到電郵叫我在某段時間內領取護照

電郵裡面有qr code, 去到入境處再掃qr code取籌,隔一小時再去取護照

首頁

尾頁

跳至