自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章

newcook 發表於 23-3-16 21:57
我會叫佢食屎

X2

水晶宮

minniemouse 發表於 23-3-16 22:11
呢啲人,同佢做朋友都覺得浪費我嘅青春。

好同意

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

何必要委屈自己同呢D人一齊呢?

子爵府

呢個男人勁自卑

公爵府

回覆樓主:

做咩要虐待自己同呢D人一齊

珍珠宮

yy_chow1210 發表於 23-3-16 21:55
如果一個男人有以下行為,算唔算係大男人?
1)唔準另一半同ex聯絡2)唔准另一半着短裙,露膊嘅衫,露臍嘅 ...

以上行為跟大男人沒半點毛關系,這是一個自以為是的人(不論男女) 嘅差行為。

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章

minniemouse 發表於 23-3-16 22:11
呢啲人,同佢做朋友都覺得浪費我嘅青春。
同意

公爵府

1)唔準另一半同ex聯絡2)唔准另一半着短裙,露膊嘅衫,露臍嘅 ...

你講嘅呢個男人應該係小氣控制狂!

子爵府

控制狂

侯爵府

6)要聽晒佢話

已經冇可能, 都唔係接唔接受的問題, 本身就唔會聽晒另一個人話

公爵府

2024年龍年勳章

yy_chow1210 發表於 23-3-17 01:55

唔算係大男人⋯
不過佢係個極端control freak
因住會走火入魔
變態到令女方有人身安全危險

男爵府

男人角度:

1)唔準另一半同ex聯絡
我覺得正常, 你都唔想我同 EX 有聯絡啦吓話

3)check電話
係個男人本身有問題, 唔識尊重人, control freak, 呢啲男人真係要不得

2)唔准另一半着短裙,露膊嘅衫,露臍嘅衫
4)唔准另一半着比堅尼
5)唔鍾意其他男人望自己另一半
以上 2,4,5, 係個男人對自己無信心, 又或者你有前科令到佢對你無信心; 另一半外表光鮮, 打扮時尚, 高顏值先會吸引到其他目光, 如果有人望 (當然係純欣賞角度) 自己另一半, 我會覺得好自豪好有 face; 我會心諗: 都要我本身有返咁上下條件先有個咁索嘅老婆...

6)要聽晒佢話
有邊個人 (男女一樣) 唔想自己另一半聽晒自己話? 但事實係無可能

7)講錯咗一句嘢之後,另一半更正番。跟住佢就話「你知自己講錯咩啦嘛。」
個人態度問題, 都唔關大唔大男人事

公爵府

完全不能接受,什麼年代會咁樣管呀,慘過做女十倍有多,

象牙宮

回覆樓主:

簡直係衰男人啦!

大宅

佢係你爸爸!?呢啲係爸爸做嘅!

洋房

Mychanky 發表於 23-3-17 11:26
佢係你爸爸!?呢啲係爸爸做嘅!
查看楼主历史,的确很大可能是“爸爸”

公爵府

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

你的帖大部份都同男人有關, 男人/男友對你做成好大困擾?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Shellyxlk 發表於 23-3-16 22:04
唔係大男人係控制狂

X 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係控制狂嘅男人 死開啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊