自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

簡單講講背景,細公司OFFICE加上老闆同老闆個妹只有5個人
老闆同個妹去左旅行未返,HR今日放假,新上司入職未夠一個月
如果我想今日辭職應該遞信比邊個

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

照比上司,電郵 cc copy 比 HR,留時間記錄。

複式洋房

回覆 pauline_c 的帖子

如果公司大家平日聯絡唔會用電郵,用WTS得唔得

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

albeebabiii 發表於 23-3-17 10:58

得,留個時間記錄

珍珠宮

albeebabiii 發表於 23-3-17 10:53
簡單講講背景,細公司OFFICE加上老闆同老闆個妹只有5個人
老闆同個妹去左旅行未返,HR今日放假,新上司入職 ...
唔通你覺得新入職上司唔係你上司咩?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係幾好
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

好媽媽勳章

辭職你會有封實體信嗎?個人覺得實體信formal啲。又或者,當日你申請呢份工時,係寄實體信定email?如果申請份工時係經email,我覺得可email辭職。否則,我old school,覺得應該有封實體信好啲。

複式洋房

回覆 amypekkle 的帖子

打算實體信加PDF檔WTS上司,洗唔洗比埋HR驚阻到佢放假

首頁

尾頁

跳至