自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原來上門打疫苗咁貴呀?
https://www.hk01.com/article/878 ... articlecopy&utm_medium=referral

陳凱琳(Grace)與鄭嘉穎於2018年結婚,三年抱兩誕下大仔Rafael和二仔Yannick,並於今年1月誕下第三個兒子Carlos,完成五年抱三的使命。不經不覺,細仔已經兩個月大,Grace不惜豪使16500港紙找人上門幫BB打針,為的只是可以節省時間:「我覺得有很棒的人幫助我完成大事,還有那些小事情,我感到無比的幸福。」
Grace在Instagram紀錄低Carlos第一次注射疫苗的一刻,表示自從她生完之後一下子要處理太多事情,因此要四圍找人幫助,包括上門幫BB打針:「我感到很放心,這亦幫我節省了很多時間,亦提供了靈活性和便利性。 Carlos接種完疫苗後,就能夠馬上回到牀上小睡一會兒,晚上更可以繼續和哥哥們一起活動!他的表現真的很好,整個過程都讓人感到安慰! 在眼前發生的一切中,真的見證了一個小小的奇蹟,我還能說什麼呢?」

其實,Grace向來都很願意為幾個兒子付出最好的東西,Carlos的人體工學BB床同樣價值不菲,價值近3000元,而大仔Rafael和二仔Yannick更各自擁有一張刻上了自己名字的私伙凳,據悉可以支撐脊柱有助小朋友成長,每張盛惠超過2000港元。另外,亦有報道指她三年前為歲半的大仔報讀一堂$740的playgroup,現時兩個兒子入讀的幼稚園更是名牌學校,一年學費盛惠$130130!

大宅

負擔得起.

la_source    發表於 23-3-17 16:11

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好明顯係廣告

珍珠宮

但我見佢有出post
唔係贊助咩?
另外文中果幾張櫈,我都以為係贊助
原來真金白銀買

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

有錢人用錢嘅方法,有時超乎你想像,上門為個仔打針好貴?我朋友搵獸醫上門幫隻狗睇醫生添啦,佢話隻狗有病仲要坐車去診所好辛苦喎。

子爵府

呢個價我估係一個package, 係打幾次針,唔係一支針。

伯爵府

佢兩夫婦都咁有錢, 用得起有餘啦

子爵府

yurijm 發表於 23-3-17 13:53
但我見佢有出post
唔係贊助咩?
另外文中果幾張櫈,我都以為係贊助

點駛俾錢買吖,唔係做KOL為乜吖。客戶係咪要俾好好好多錢俾,佢要再諗諗諗去present啲item, 映相,寫稿,post IG

水晶宮

嗰幾張凳,原來咁特別,值得一提㗎?! 我屋企都有兩張。。。

公爵府

應該唔係一針計

侯爵府

麟媽媽 發表於 23-3-17 13:56
有錢人用錢嘅方法,有時超乎你想像,上門為個仔打針好貴?我朋友搵獸醫上門幫隻狗睇醫生添啦,佢話隻狗有病 ...

我都係叫獸醫上門同隻貓做檢查因為佢好怕出街呀

珍珠宮

前老闆搵中環名兒科醫生上門幫初生B打疫苗都無萬六咁貴,真想知鄭太搵邊個醫生同包乜。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Nbs 發表於 23-3-17 14:05
嗰幾張凳,原來咁特別,值得一提㗎?! 我屋企都有兩張。。。

好奇問,張櫈可以坐到幾大?

侯爵府

回覆樓主:

又唔係咪$16,000 打一針,你去中環嗰啲兒科成個package買打針打到四歲都成萬幾蚊

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

上門打針,好多明星都係咁
又唔係啲咩事

我之前整親條腰,都係叫醫師上門同我針同推
好唔舒服,完全唔想出街又搭車,去到又要等囉~

水晶宮

mickeyeva 發表於 23-3-17 14:16
好奇問,張櫈可以坐到幾大?

大人

attach1/tmp/php0aarYB

水晶宮

Shellyxlk 發表於 23-3-17 14:23
又唔係咪$16,000 打一針,你去中環嗰啲兒科成個package買打針打到四歲都成萬幾蚊

...

我女喺養和的package 打針+ 醫生檢查 + 姑娘assessment, 睇到兩歲都差唔多兩萬

伯爵府

stagea 發表於 23-3-17 13:52
好明顯係廣告
yes, 佢一出果個post就好明顯feel到有後著

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

證明富貴囉!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有錢人仔女/貓狗自然矜貴 有暴發戶親友 , 見佢用一萬幾千當散紙 , 廿幾年前封利是 , 一百起跳, 清潔工行過都有絕不手軟

首頁

尾頁

跳至