自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

之前一路都話要實名,開唔到,咁由佢喇
為左搭車就dl 深圳通app用回鄉咭實名好順利!
今朝再開返雲閃乘車碼,佢又識得link up深圳通出code喎

開心大發現2:之前一路玩開芭芭農場,幫埋我媽ac種野,但後期因要實名無得比錢拎收成,最近亞媽要返鄉,咪用親情咭開微信內地錢包比佢,尋日淘寶時唔小心用左亞媽ac,發現可以比錢,雖然有叫我加咭,但又留意到佢提我叫人比張親情咭付款,真係又link up到

珍珠宮

順便一問,
我個雲閃付在香港幾乎度度都唔 work連惠康都话 QR code有問題,得 U 購用到,好麻煩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

BKFinder 發表於 23-3-18 09:02
順便一問,
我個雲閃付在香港幾乎度度都唔 work連惠康都话 QR code有問題,得 U 購用到,好麻煩 ...

下,無問題喎,開唔到定咩?
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

見到你講,入去睇下。一入深圳係出到個code,一秒後,都未笑完,又變返咁,又笑。
雲閃付唔穩定

attach1/tmp/phpNXkFtG

珍珠宮

請問如果俾親情卡長老,長老個微信係咪要轉去"內地錢包" 同埋佢要實名認證,咁我過錢俾佢微信錢包,佢就嚮內地可以微信俾錢?Thank you

象牙宮

loved 發表於 23-3-18 09:30
請問如果俾親情卡長老,長老個微信係咪要轉去"內地錢包" 同埋佢要實名認證,咁我過錢俾佢微信錢包,佢就嚮 ...

過程係,你先整親情咭,發咭比佢,佢接收,填資料同上載回鄉咭,已完成,內地錢包已成功setup, 咁佢回鄉時就可以轉返內地錢包,唔過錢都可以,付款揀扣親情咭,咁就直接扣你親情咭
放下自在

象牙宮

白毛毛 發表於 23-3-18 09:24
見到你講,入去睇下。一入深圳係出到個code,一秒後,都未笑完,又變返咁,又笑。
雲閃付唔穩定
...

你本身有無dl 已實名既深圳通app?我之前就係呢個樣

佢個code底寫住服務由深圳通提供

珍珠宮

cattz288 發表於 23-3-18 09:39
過程係,你先整親情咭,發咭比佢,佢接收,填資料同上載回鄉咭,已完成,內地錢包已成功setup, 咁佢回鄉時 ...
明白,吾知曬

珍珠宮

cattz288 發表於 23-3-18 09:40

我用緊深圳通app仲加埋落ApplePay拍手機過閘,但我無實名(深圳通APP同微信的深圳通+都無要我做實名)。

象牙宮

白毛毛 發表於 23-3-18 09:43
我用緊深圳通app仲加埋落ApplePay拍手機過閘,但我無實名(深圳通APP同微信的深圳通+都無要我做實名)。
...

oic 原來係咁
放下自在

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 23-3-18 08:58
之前一路都話要實名,開唔到,咁由佢喇
為左搭車就dl 深圳通app用回鄉咭實名好順利!
今朝再開返雲閃乘車碼 ...

我之前開雲閃付深圳通又係唔得,見你講開到,又再試下,今次開到深圳通,但我無做過任何野,只係上個月去深圳,用微信內的深圳通咭搭地鉄,我係無實名,照掃二維碼過機搭地鉄。

複式洋房

回覆樓主:

請問樓主是否用大陸電話卡樓據開深圳通個app? 實名深圳通app需要大陸電話號碼嗎?謝謝。

象牙宮

nice2021 發表於 23-3-18 09:58
請問樓主是否用大陸電話卡樓據開深圳通個app? 實名深圳通app需要大陸電話號碼嗎?謝謝。
...

係,要用內地手機號登記的
放下自在

象牙宮

sukkiu 發表於 23-3-18 09:56
我之前開雲閃付深圳通又係唔得,見你講開到,又再試下,今次開到深圳通,但我無做過任何野,只係上個月去 ...

咁有趣!我就係雲閃同wechat內小程式都開唔到,局住dl深圳通app試下,回鄉證實名後,成功,再搵wechat內深圳通cs又再做實名,咁兩個深圳通兩個ac都成功晒
放下自在

翡翠宮

回覆樓主:

我今朝試雲閃深圳通都開到啦

大宅

白毛毛 發表於 23-3-18 09:24
雲閃付唔穩定
...

其實重可以用Alipay hk,只要實名認證咗,就可以用到深圳乘車碼搭車

翡翠宮

BKFinder 發表於 23-3-18 09:02
順便一問,
我個雲閃付在香港幾乎度度都唔 work連惠康都话 QR code有問題,得 U 購用到,好麻煩 ...

確定每次都係用非大陸code?二維碼右上三點可切換

翡翠宮

cattz288 發表於 23-3-18 09:40

有無dl深圳通app同雲閃付深圳通應該無關係吧?

象牙宮

lyh80115 發表於 23-3-18 13:07
有無dl深圳通app同雲閃付深圳通應該無關係吧?

唔知呀,因為我見個code寫由深圳通提供
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 23-3-18 13:11
唔知呀,因為我見個code寫由深圳通提供

因為我好早已有用深圳通app,開通埋乘車碼;但到今日雲閃付個深圳通先整好顯示到二維碼

首頁

尾頁

跳至