自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

白毛毛 發表於 23-3-18 10:18
失去咗先會珍惜,覺得好嘛。
係,好似 MJ

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yvomak 發表於 23-3-18 09:57
哥哥、阿梅、家驅,danny,呢啲係永遠嘅legend!
死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

講得出廢老果班,有無人地咁成功先?成班red eyes
放下自在

水晶宮

yvomak 發表於 23-3-18 10:07
劉德華咪一樣比後生一輩話out!

因為華仔幫政府賣廣告,就鬧佢填海華

男爵府

kit2004 發表於 23-3-18 10:12
唔好話我講呢d, 因為佢地全部係正常思想既藍人,所以比人叫廢佬。同依家年青一代好少尊重老一輩,教育係出 ...

同意呀, 教育出左好大問題! 2019年令人知道年輕人被洗腦嚴重! 社會好難回到以往守望相助,互相尊重!

水晶宮

cattz288 發表於 23-3-18 10:19
講得出廢老果班,有無人地咁成功先?成班red eyes

佢哋就係全部失敗者,唔抵得人地就搵藉口詆毀人哋黎抬高自己,又話人地霸住晒令佢哋上唔到位

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

話人果個唔會老既
你講兩位身家過億
佢地咁老練會介意俾人講咩

試下問米搵你口中已過身既歌手
佢想求生定求死
龍鳳媽

男爵府

白毛毛 發表於 23-3-18 10:18
失去咗先會珍惜,覺得好嘛。

你睇最近個個都出嚟唱哥哥既歌,年青人個個識邊個張國榮。譚詠麟、李克勤嗰啲真係唔多識!

珍珠宮

kit2004 發表於 23-3-18 10:12
唔好話我講呢d, 因為佢地全部係正常思想既藍人,所以比人叫廢佬。同依家年青一代好少尊重老一輩,教育係出 ...

現在是科技年代,手機偷拍成風,所謂以前的老藝人,藝人在鏡頭下惡行盡顯,再也受不到什麼尊重可言了。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

yvomak 發表於 23-3-18 10:18
但死後點會好似張國榮、梅艷芳佢哋,每年去搞活動紀念

佢地d fans仲在生每年攪下悼念活動黎維繫唔奇,再過幾十年應該冇乜人會啦!但佢地既歌係永垂千古,給人銘記。但個人覺得英年早逝絕對唔係好事

男爵府

mln 發表於 23-3-18 10:26
現在是科技年代,手機偷拍成風,所謂以前的老藝人,藝人在鏡頭下惡行盡顯,再也受不到什麼尊重可言了。
...

早死起碼全部後生照

公爵府

回覆樓主:

都係嘅
但我估如果可以比家驅,梅姐同 Danny 揀
可能佢哋都想繼續活下去呢

我們好好努力同享受自己的人生
唔洗咁介意人哋點講

伯爵府

死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

Alan 學友出返嚟唱歌, 係中老年人嘅market, 後生果批又另一個market, 各有各做,做咩要咁衰叫佢哋廢老呢

男爵府

Alan Tam成日講自己明星足球隊,有同過佢踢波嘅人講,其實佢只係好懶咁企喺個龍門前面等人哋傳波比佢射,已經跑唔郁

男爵府

kit2004 發表於 23-3-18 10:29
佢地d fans仲在生每年攪下悼念活動黎維繫唔奇,再過幾十年應該冇乜人會啦!但佢地既歌係永垂千古,給人銘 ...

我仔女,music play list 都有Danny Leslie 既歌,但Alan Tam佢哋覺得老土

大宅

2024年龍年勳章

坊間對 (例如) 楊芊華、Mirror 等都好多意見啦,好明顯係同 D 明星的政治取向有關,唔係年長的問題

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

yvomak 發表於 23-3-18 10:23
你睇最近個個都出嚟唱哥哥既歌,年青人個個識邊個張國榮。譚詠麟、李克勤嗰啲真係唔多識!
...

因為就黎4月啦,所以個個唱哥哥既歌黎悼念

tvb之前中年好聲音有唱alan既歌。講真viu邊夠膽播alan歌丫 李克勤d歌好難唱,你覺得呢代有邊個唱得好聽?

水晶宮

ARabbit 發表於 23-3-18 10:32
都係嘅
但我估如果可以比家驅,梅姐同 Danny 揀
可能佢哋都想繼續活下去呢

我都係咁覺得!
阿梅離開時我已成年,所以比較留意,我相信有得揀,佢想活下去,因為佢話經歷結婚生仔嘅階段!
我成日同阿女講,唔好太在意人地講乜、做乜,只要你活得比佢好(心態上) ,其他人都是多餘!

伯爵府

樓主:係家「駒」。

男爵府

yvomak 發表於 23-3-18 10:32
早死起碼全部後生照

jm比你笑c
100歲死都可以揀18歲果張架

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

都唔係吖,修哥阿姐越老越得人專重讚賞

首頁
12345...11

尾頁