自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

男爵府

yvomak 發表於 23-3-18 09:57
哥哥、阿梅、家駒、danny,呢啲係永遠嘅legend!
死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

咁你自己到頂峰未,如果到了,你是否要死,又或者過了頂峰,變成廢老?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

不嬲都係咁㗎啦!

『不許人間見白頭』

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-3-18 10:02
Leslie若未死估都一路被部份人攻擊佢搞基,佢演唱會著裙唱其實唔係個個欣賞,其實佢死前人氣已跌左好多好多 ...

呢係確真,佢後尾留so著裙己經唔識失賞

珍珠宮

對當事人來講.. 英年早逝點都唔會係好事啦

侯爵府

希望你冇機會做X老!

男爵府

廢老兩字難聽過粗口,好憎聽到呢兩個字,好唔尊重人

老唔老以及人之老

piklam1    發表於 23-3-18 14:26

侯爵府

你有你叫,佢哋揾咁多錢,不知幾happy,冇需要為揾錢多過你百倍千倍嘅明星抱不平

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

唔認同,譚伯人品有問題,但張學友唔係,家庭同工作平衡得好,就算出黎見報個人都好正面,就好似發哥,係一個值得專重既老人家,名星都可以好好地老去。

公爵府

tasa 發表於 23-3-18 13:18
都係呀,報埋警有律師跟進都無下文,究竟誰是誰非?

有報警咩?唔係淨係發聲明話律師跟進?成件事得兩張背影相,跟住就係文字描述(作文?)又話仲有好多証據,影都冇!
而且唔係話廢老啲後生唔鍾意甚至唔識?嗰個聲稱俾人食嘅fans得唔知22定23歲,咁願獻身俾個亞伯?
個人覺得成件事唔係好合理囉!

男爵府

omekmh 發表於 23-3-18 13:54
廢老兩字難聽過粗口,好憎聽到呢兩個字,好唔尊重人

老唔老以及人之老

咁廢青呢

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

馬蹄糕 發表於 23-3-18 13:44
講到真既一樣!從來都只係抹黑,無人出嚟指証。最可怕唔係老,係啲人無知,人講佢又信。
...

哩啲人,只要同佢地立場唔同就要整到你衰到貼地為止架啦(佢哋有能力嘅話),根本就唔會理啲事情是否真,如果俾哩啲人當權,仲獨裁過秦始皇

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

0q.cathy 發表於 23-3-18 13:58
唔認同,譚伯人品有問題,但張學友唔係,家庭同工作平衡得好,就算出黎見報個人都好正面,就好似發哥,係 ...

劉德華夠唔見人品有咩問題啦,咪又係俾哩班人圍攻,根本就立場先行講乜都晒氣

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

生死有命, 唔覺早死係好

男爵府

根本係新一代唔識尊重人

伯爵府

回覆樓主:

正如藝術家一樣,唔C都唔出名,因為作品已經成為絕響,不會再有。
英年早逝係好可惜,但就永世流傳。

另外人人都會自然老去,「廢老」呢個詞係好侮辱性(除非果個人係真係廢柴一名)。
而家好多(某啲人)思想偏激,以為自己果一套思想正確,隨便公審/駡人/睇唔起人。。。唉。。。文民倒退

珍珠宮

tasa 發表於 23-3-18 13:18
都係呀,報埋警有律師跟進都無下文,究竟誰是誰非?

下文一定要公諸於世?

子爵府

或者唔洗逝,佢哋自己都唔想,人生不只為名,佢哋除名外,也失去很多很多

移民或急流引退都可以嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

完全係扭曲既思想,點解老就要死?呢d 巨星老左大把錢,得閒出黎玩下點解會係廢老?叫人廢老既請問人生有咩成就可以批評人?

別墅

因為永遠保留響最燦爛一刻所以永遠美好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yvomak 發表於 23-3-18 11:04
Sorry 其實我意思係想講明星

明星都有親人,陳媽媽都係呢幾年過身,佢帶住白頭人送黑頭人既傷痛過左幾十年,你覺得容易嗎?

明唔明星都好,佢都有家人有親人,英年早逝都係傷感

首頁
56789...11

尾頁

跳至