自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

vkm2014 發表於 23-3-18 20:31
總結女性盡量坐外面位,無論佢點迫住我,我都可以坐開啲甚至企起身走

坐外面都有可能俾呢啲咸濕阿伯行過時掃一掃,學生時代試過兩次過馬路時俾迎面而來嘅阿伯用手撞胸同掃下面,好變態

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-3-19 00:22
好心你唔好再講埋啲歪理响度死撐啦, 點樣一個人搭巴士, 然後响車度搵多個女仔坐佢隔離? 成件事根本好易處理 ...

我以另一方向睇啫,你點知唔係繁忙時間,或者好似平時搭車咁,唔想行,搵個就近位就坐?

你包車呀?阿叔有搞佢就要報警啦,仲同佢講?

你試下下次同性唔肯起身讓位,唔好落車又嘈過囉

伯爵府

LEE-Baby 發表於 23-3-18 11:39
https://www.facebook.com/reel/1174905917238266?mibextid=5zvaxg&fs=e&s=TIeQ9V

人地點出?

一個字。。。。。抽水

珍珠宮

s160656 發表於 23-3-18 23:50
唔知一開始係點

但亦都有可能係

係囉,不過香港人慣咗睇少少就係全部

禁止訪問

子爵府

吉茄 發表於 23-3-18 14:42
https://m.facebook.com/groups/HKGuy/permalink/1923630311341984/?mibextid=qC1gEa

個女仔都好有禮貌叫呀伯借開啲,好心呀伯就讓一讓啦

瑪瑙宮

TOMATOO 發表於 23-3-19 12:09
一個字。。。。。抽水

两个字喎

大宅

因為賤格

男爵府

我係後生女,試過小六個陣,上巴士上層,見到有位,無為意,咁就坐左入去。個男人成個大脾丫過來坐左我個位一半,我望下佢又5肯動。

大宅

架車咁多空位 佢硬係要座起個女仔隔離 擺明特登啦

伯爵府

而家手機方便,好易拍片,讚成最啱對付呢啲咸濕佬。問題係條老坑,有咁多位唔坐先奇怪。最好公開見様起底放在一個咸濕佬平台上,隨時可以嚇怕啲衰人

珍珠宮

減齡達人勳章

babytt2 發表於 23-3-18 21:08
條片只見到佢落車果part, 之前係點就唔知啦!

我見到阿叔側哂身讓,係唔肯起身啫

我都見阿叔已經側哂身讓, 個女仔其實可以出到, 唔明點解堅持要人起身?

其實平時我坐入面的位, 坐出面個位的人,無論男人定女人, 都真係好少會企起身離開坐位比我出㗎喎, 個個都係側身擺對腳去走廊。呢個係慣常操作, 點解呢度狂鬧阿叔?

瑪瑙宮

野原美冴 發表於 23-3-19 16:12
我都見阿叔已經側哂身讓, 個女仔其實可以出到, 唔明點解堅持要人起身?

其實平時我坐入面的位, 坐出面個位 ...

因为亚叔好大旧,手又攞住件羽绒服

子爵府

亞叔咁大舊,格硬行出去一定行得到,但你覺得個身會唔會掂到亞叔?

子爵府

整個背同pat 貼住亞叔一定出到,佢堅持唔起身,就係想女仔個身掃落佢到

好奇你可能由細到大坐私家車,因為有坐過巴士就知,要由入面個位行出去,好緊貼前面張凳都有機會hi 到坐出面個人(如果佢唔企身)仲要呢位叔佢比平常人大舊,出來個條路個空間會比平常更細。

點解平時見坐出面個人唔企都無人鬧佢?因為
有啲人會轉成個身出路口,咁出來個空間大啲,掂到機會少啲。

但你睇清楚佢轉完身等於無轉,佢成個大髀塞左半條路,絕對要成個身掃到佢先出到

子爵府

不是怪你,真係勁勁勁嬲呢種人,你話佢無心我一定唔信如果我瘦,入面個人話出唔到,想我起一起身,我即使覺得佢煩,都會企,叔點解要咁堅持?
後面仲有位,坐後一格就得

仲有無啦啦唔會有人拍片,車長上埋黎,應該係個女仔叫極佢都唔肯起身,人地睇到幫佢叫車長,搞咁耐、拖咁耐,起一起身咁難?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

抽水唔成,就發爛詐!

公爵府

肯定有問題啦,咁多位吾坐要迫落過女仔到,仲要個女仔落車都吾讓開

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

bivian_bivian 發表於 23-3-18 11:45
正常異性出入都會企一企,讓一讓,個男人想點,明眼一睇就知,而家為左啖氣, 瘀爆
...

可能佢真係無咸濕嘅意圖,有啲老人家好固執,好要面。係佢角度佢覺得已借咗歪,但你仲呀吱呀咗。覺得再讓就好無面同埋等如承認自己錯。落唔到台所以企硬。坐女仔隔離可能之前無其他位,坐開就落車所以無轉位。同埋有時有啲港女又真係好麻煩。
以上都係純粹斷估!不過無論佢係真想博懵定只為啖氣,佢宜家點都輸哂!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

tkop 發表於 23-3-19 16:18
因为亚叔好大旧,手又攞住件羽绒服

只有一尺,九巴都好窄
attach0/tmp/phpdggJxT

首頁

尾頁

跳至