自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Prosperous 發表於 23-3-19 00:22
好心你唔好再講埋啲歪理响度死撐啦, 點樣一個人搭巴士, 然後响車度搵多個女仔坐佢隔離? 成件事根本好易處理 ...

我都覺我佢思維好怪,唔通係男人

侯爵府

11B 發表於 23-3-19 09:13
可能佢真係無咸濕嘅意圖,有啲老人家好固執,好要面。係佢角度佢覺得已借咗歪,但你仲呀吱呀咗。覺得再讓就好 ...

我就唔係好信佢無咸濕既意圖

子爵府

野原美冴 發表於 23-3-19 16:12
我都見阿叔已經側哂身讓, 個女仔其實可以出到, 唔明點解堅持要人起身?

其實平時我坐入面的位, 坐出面個位 ...

我都見到阿叔有側身,我每次坐入面都係咁出,因為個個都唔會起身讓比你出,只會側身讓,好正常。

子爵府

好媽媽勳章

阿伯咁多位唔坐,迫去女仔出面個位,衰格,擺明想抽水。車長來到叫讓都唔肯,仲討厭,阻住成車人呀

珍珠宮

LEE-Baby 發表於 23-3-19 17:02
不是怪你,真係勁勁勁嬲呢種人,你話佢無心我一定唔信如果我瘦,入面個人話出唔到, ...

公審阿叔都係想網暴佢啫,不如話我聽佢犯咗乜嘢法?

有嘅話我支持拉佢!否則只係道德審判!

珍珠宮

adrianada 發表於 23-3-19 17:39
我都見到阿叔有側身,我每次坐入面都係咁出,因為個個都唔會起身讓比你出,只會側身讓,好正常。
...

只係阿叔唔靚仔,又唔係女人,所以就要俾人公審

要網暴等佢跪低!

車長返而識做,盡量打完場,希望小事化冇

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

babytt2 發表於 23-3-18 21:10
女仔唔好揀坐入面!

同埋晚上時段,女仔避免坐上層,通常去到尾站,上層只剩兩三人,一個女仔發生咩事求救好難,太少人又揾唔到證人幫

試過晚上巴士上層有醉酒漢/傻人之類,自言自語,走都走唔切,但好多時d少女入世未深,晚上坐上層又塞住耳機聽歌,冇留意周圍情況,都幾危險

可以的話,少女太夜搭MTR或巴士坐下層安全d

伯爵府

2023年兔年勳章

adrianada 發表於 23-3-19 17:39
...

其實我都係咁諗!
我唔明其他jm, 搭巴士時真係遇到個個都肯起身讓落車咩??
我日日搭巴士,10次得1兩次,外邊嘅人會起身讓囉!我都好大舊,但其實都實出到去!
但當然,如果係我自己坐出面,我就多數起身讓嘅!
不過呢件事,阿叔嘅衰係人哋開口,都唔係企起身讓一讓囉!

侯爵府

babytt2 發表於 23-3-19 18:17
公審阿叔都係想網暴佢啫,不如話我聽佢犯咗乜嘢法?

有嘅話我支持拉佢!否則只係道德審判!
道德審判唔可以嗎? 大家認為佢不道德, 自然可以評論, 唔係要討論區來做乜?

侯爵府

babytt2 發表於 23-3-19 12:10
係囉,不過香港人慣咗睇少少就係全部
好似睇少少就係全部果個係你, 你响 142 樓仲要同個咸蟲兜, 話人地唔想行, 又叫個女仔報警! 明明企起身讓一讓就可以, 竟然你覺得要報警解決!

你冇嘢係嘛?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bonbonyy 發表於 23-3-19 18:42
其實我都係咁諗!
我日日搭巴士,10次 ...

好少何要人起身讓

個女仔咁堅持要阿叔起身讓佢好大機會就係一早已經覺得被侵犯
先會有呢個舉動
唔想再比阿叔有機會抽水

何況架車周圍都係位
個阿叔死都要迫埋黎
本身就意圖不軌

侯爵府

babytt2 發表於 23-3-19 12:08
我以另一方向睇啫,你點知唔係繁忙時間,或者好似平時搭車咁,唔想行,搵個就近位就坐?

你包車呀?阿叔有搞佢就要報警啦,仲同佢講?

你試下下次同性唔肯起身讓位,唔好落車又嘈過囉
...

你呢句 "你包車呀", 完全就係果個咸濕大叔的態度!

衣家明你做乜咁撐佢! 亦明白做咩有 JM 懷疑你都係男人!

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

若要人不知

伯爵府

2023年兔年勳章

LedTV 發表於 23-3-19 18:48
好少何要人起身讓

個女仔咁堅持要阿叔起身讓佢好大機會就係一早已經覺得被侵犯

都似係咁!

侯爵府

bonbonyy 發表於 23-3-19 18:42
其實我都係咁諗!
我日日搭巴士,10次 ...
如果有心讓, 想方便人地, 可以 90 度側身, 完全面向右邊, 咁個女仔極其量都係對腳措到個男人身體。

而且, 你有冇睇到條片? 架車已經好多位, 一個後生女好聲好氣請你借借, 根本可以好簡單處理到, 相信任何正常人, 都會直情坐去另一個位, 方便大家。

個阿叔的行為, 根本係不合常理, 先會有咁多 JM 批評佢!

大宅

babytt2 發表於 23-3-19 18:20

要網暴等佢跪低!

呢個咸濕阿叔值得比人公審啦!咸濕佬你都撐!好野喎!

伯爵府

2023年兔年勳章

Prosperous 發表於 23-3-19 18:53
如果有心讓, 想方便人地, 可以 90 度側身, 完全面向右邊, 咁個女仔極其量都係對腳措到個男人身體。

而且, ...

其實你有冇睇清楚我寫乜??
我當然有睇條片先講,我冇話個阿叔合理,我只係講,其實搭巴士時,大部分時間,坐外面嘅人,都係唔會起身讓人出啫!
討論區有唔同意見啫!唔需要馬上去質疑別人嘅!

男爵府

畀面勳章

Prosperous 發表於 23-3-19 18:53

而且, ...

我90磅女仔,都一定轉90度比人出,有時見人肥,我都即走去第二個位,我不鍾意人地掂到我,但有d人真是好衰,縮一缩後叫旭左,根本冇可,能。奇怪d人都肯讓,不通鍾意比人?踩

子爵府

babytt2 發表於 23-3-19 18:20

要網暴等佢跪低!

條片睇到車長,少女同乘客都應該想大事化事,係亞叔堅持唔讓,似乎係佢唔想大事化小

首頁

尾頁

跳至