時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

數下手指..即係自漢代起中國已經計劃要滅美國
總統老人癡呆,連州長都係低能嘅

美國南達科他州州長、共和黨人克利斯蒂·諾姆(Kristi Noem)最近發表一條「神評論」─中國有一個2000年滅美計畫。(They have a 2000 year plan to destroy this country.),引發網友群嘲,這州長的歷史是從哪學的。

福克斯新聞台當地時間13日報導,諾姆受訪時聲稱中國收購土地為美國國家安全帶來威脅,必須加以阻止。

她說,她是第一個禁止在州內使用Tik Tok的州長,她又稱必將阻止中國醞釀了2000年的「滅美計畫」。

她在談到關於中國收購美國農田一事時表示,這將為美國國家安全帶來威脅。她聲稱,中國有一個「2000年摧毀美國的計畫」,「中國下定決心這麼做,並且不擇手段,無所不用其極,這就是為什麼現在我們必須清醒過來,我們要阻止中國對美國人生活的滲透」。

諾姆強調,整個南達科他州都會站在阻撓「中國摧毀美國」的第一線,「我們州將成為美國下一代轟炸機的部署基地,我們絕不會允許中國購買在空軍基地附近的任何一塊土地。我們還與其他十幾州接觸,很高興看到其他人也開始意識到中國是如何監視美國人的」。

她說,「我在國會任職期間,看到中國收購肥料公司、化學公司和我們的加工系統,他們購買我們的食品供應以便控制我們。現在他們購買我們的土地是為了在美國的中心站穩腳跟,對我們的防禦系統進行監視」。

觀察者網稱,「中國有2000年滅美計畫」,此迷惑言論遭到一些美國網民的群嘲,這是「君恨我生遲,我恨君生早」的奇葩劇情!

網友紛紛留言稱:「這些人到底是怎麼當選的?美國從1776年獨立算起,到現在也就不到300年的歷史,除非你還想算上另外200年歐洲定居者對土著印第安人種族滅絕的那段歷史」。

「2000年前,那些印第安人一定把漢朝人惹毛了」;「我們羅馬人能參與到這個有2000年歷史的活動中嗎?」;「考古學家在西安市出土了一份2000年前的甲骨文,上面詳細描述了中國人計畫著如何摧毀美國!」

「這群領導人到底是真的蠢還是當我們蠢?」

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-3-20 14:38
funfun759    發表於 23-3-19 10:47

水晶宮

回覆樓主:

美國政客真係白痴多

公爵府

根本美國人大大件,四支發達。。美國醒既人係其他民族

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

印第安人係我國殷商後人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

CLS

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

2000年前嗰時耶蘇都仲好細

alau2021    發表於 23-3-18 13:10

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

alau2021 發表於 23-3-18 12:51
總統老人癡呆,連州長都係低嘅能

呢啲一定係史前人類基因錯失變種繁衍落嚟嘅!我哋正常人嘅腦係頭部兼正常發育,佢哋呢啲嗰腦係Pat坐住位置且畸型生長!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

美國講乜都總會有班傻仔信

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

吹到咁大,咁睇得起自己

伯爵府

ricecooking 發表於 23-3-18 12:54
美國政客真係白痴多

美國民眾都唔得好多尤其係嗰啲保守洲份。

伯爵府

佢之前正常啲嘅,只是最近民調預計呢隻野係下屆共和黨熱門總統候選人之一,佢要討好尾國反華人士,咁咪發癲囉。

水晶宮

lovemisha 發表於 23-3-18 13:10
美國講乜都總會有班傻仔信

特朗普叫人飲漂白水治新冠都有人信啦

侯爵府

ASUS_JT 發表於 23-3-18 13:17
佢之前正常啲嘅,只是最近民調預計呢隻野係下屆共和黨熱門總統候選人之一,佢要討好尾國反華人士,咁咪發癲 ...

民主大國選舉就係選埋啲廢物出嚟,期待更冇腦嘅出選總統,支持

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

越講越反智

子爵府

超過一半美國人無護照,成世困喺鎮仔, 眼界係咁上下, 幾咁荒唐都一定有唔少人信。所以做好自己就算, 最緊要自己的長城夠堅挺

珍珠宮

ASUS_JT 發表於 23-3-18 13:17
佢之前正常啲嘅,只是最近民調預計呢隻野係下屆共和黨熱門總統候選人之一,佢要討好尾國反華人士,咁咪發癲 ...

呢件白痴女州長講啲咁嘅嘢都真係有大把美國人同白人信。 選民民智質素如何,選出嚟既人也必如何

子爵府

回覆樓主:

其實佢完全唔用腦,講得出口真係好佩服

琥珀宮

alau2021 發表於 23-3-18 12:51
總統老人癡呆,連州長都係低能嘅

呢個Kristi Noem想上位,舖路2024年代表共和黨出選總統。

佢講得幾低B都好,只要係對抗與打壓中國就有掌聲,還掂美國人對中國與自己國家嘅歷史認知有限。

大宅

2024年龍年勳章

反華反到傻咗

公爵府

畀面勳章

新冠係第十九次變種,第一同第十八次中國都無出聲

首頁

尾頁

跳至