自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

breadcheung 發表於 23-3-19 21:10
硬頸男vs港女

呢個似九成,巴士司機好E Q

珍珠宮

就咁睇段片,吾夠膽話個男人一定衰曬,但係佢無企起身讓人出,俾人睇到佢一定係蝕章果個

珍珠宮

一個賤字

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好地地女仔點會叫人讓佢出
大家坐巴士幾何見人叫出面個個企身讓位

9成係女仔已被侵犯到
先會咁樣堅持叫阿叔起身

侯爵府

回覆 柔軟 的帖子

又唔係咁講自問自己係肥(當然無果個大叔咁肥啦)我真係會企身讓位人出喎, 做人有自知之明要適做先得嫁

goldpiglet    發表於 23-3-19 22:38

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

柔軟 發表於 23-3-19 21:04
其實真係好少會企起身讓

我次次都企起身讓,啲位真係好窄,除非後面有人行緊上前。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

donald63 發表於 23-3-19 22:33
回覆 柔軟 的帖子

又唔係咁講自問自己係肥(當然無果個大叔咁肥啦)我真係會企身讓位人出喎, 做人有自知之明 ...

我都係咁話,起一起身有幾難
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

clarawuwu 發表於 23-3-19 17:10
抽水唔成,就發爛詐!

畀人篤爆

大宅

loved 發表於 23-3-19 22:17
就咁睇段片,吾夠膽話個男人一定衰曬,但係佢無企起身讓人出,俾人睇到佢一定係蝕章果個 ...

咁大個人都唔識做

大宅

andyman 發表於 23-3-19 22:38
我都係咁話,起一起身有幾難

男女授受不親,真係好應該記起身讓比人

子爵府

回覆樓主:

同呢單無關……我好多時搭小巴,見啲孖位都係有人坐左路口位, 而近窗位係吉,我要坐,佢哋只係郁對腳,我要坐入入面好困難,次次都係年紀大人士, 都唔知咩心態, 方便吓人好似會死咁。

侯爵府

牛年勳章

我一個女人仔如果坐外面,每次有人坐裡面要落車先,不論男女,我都會起身,除非通道已無位,因為將心比己,我坐入面想行出去其實畢竟都係旁邊嘅人行開咗會出得自在啲。而我每次坐入面要落車先,如旁邊係男士,我都會禮貌地請佢借一借,當然都遇過有男士唔該借一借兩次都唔起身,我都係再次大聲但禮貌地問介唔介意起一起身呢,可能俾人覺得港女覺得煩,但保護自己我唔覺有錯,而且亦都係因為學生時代遇過幾次巴士咸濕佬,又遇過落車先而感覺俾人刻意掂到patpat感覺難受,先會而家咁小心。

呢單野唔完全了解唔評論雙方對錯,但若然男士遇到呢個情況,我只能講君子不立危牆之下

大宅

柔軟 發表於 23-3-19 21:04
其實真係好少會企起身讓
唔會好少吧?樓上呢D咁既位,我所見大部分人都係企起身讓人出,我自己都真係未試過唔企起身讓。如果外面果個唔企起身跟本窄到直情要夾硬迫出去。

大宅

CathyLss 發表於 23-3-19 23:04
唔會好少吧?樓上呢D咁既位,我所見大部分人都係企起身讓人出,我自己都真係未試過唔企起身讓。如果外面果 ...

做男人連小小風度都冇,呢啲叫賤人!

侯爵府

其實會唔會個男人腳痛好難起身呢,純粹個人想法,唔啱聽唔好罵我

男爵府

我如果見到有孖吉位,而我又坐出邊,入邊的乘客有任何想落車的小動作,我都會起定身轉位坐。

同埋如非必要,好少男士會揀坐女仔隔離,反之亦然。

阿叔要面定咸濕都好,呢次真係無得拗,衰哂!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有無留意個男人著短袖 , 但手就攞住一件厚棉外套 , 如個女仔經過佢隻手因有外套遮住 , 做咩都無人知 , 所以個女仔唔敢出去

男爵府

唔知前因後果好難講!我覺得未必係抽水。通常拍得片都係發生左事先拍,之前發生過咩事根本無人知

男爵府

yee183 發表於 23-3-19 23:18
其實會唔會個男人腳痛好難起身呢,純粹個人想法,唔啱聽唔好罵我

腳痛走去行樓梯坐上層?呢個理由係有啲唔合理,不過凡事無絕對。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

sambebe 發表於 23-3-19 22:52
同呢單無關……我好多時搭小巴,見啲孖位都係有人坐左路口位, 而近窗位係吉,我要坐,佢哋只係郁對腳,我 ...

首頁
12345...8

尾頁

跳至