自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

mami2000 發表於 23-3-20 17:48
我都未試過同kiwi買機票,我都知最好係同官網買最穩陣,當時係冇選擇。
但而家我都冇辦法連絡到kiwi,佢只 ...

點解我去Airasia 官網試book, 唔係好似你咁轉咗去kiwi.com 嘅?

複式洋房

mami2000 發表於 23-3-20 12:50
轉機機場係曼谷內陸機場DMk唔係曼谷國際機場,所以我以為會快啲簡單啲。

我試過香港--星加坡--澳洲,喺星 ...

我試過坐新航,香港一新加坡一悉尼,佢俾60分鐘我轉機,我好疑惑轉機時間咁少,點知架機到新加坡早到20分鐘,時間鬆動仲可以係樟宜機場買手信。坐東航,香港一上海一廣島就精彩啦,三個鐘頭轉機都差啲唔夠,東航航班正常都delay一個幾鐘。

珍珠宮

babytt2 發表於 23-3-20 15:55
看情況,你預佢唔等好

其實,當日都打定輸數。。。不過,之後有另一班,有乜事我仔可以住一晚。不過我仔話星航一落機安排好,趕得切。

大宅

回覆樓主:

我試過坐國航北京轉機去日本,得唔夠1個鐘轉機,一落機門口已經有職員俾個貼紙我哋貼住,然後聽到佢同另一邊講大約有幾多人轉機,叫我哋快d跑去,連安檢見到我哋有貼紙的都優先處理,最後係趕到的,得咁少時間真係好睇airline 有冇人手幫忙配合

侯爵府

mami2000 發表於 23-3-20 12:07
我幫朋友經旅遊網站kiwi.com買了airasia的機票。
香港--曼谷--?國家
買機票時有100分鐘時間在曼谷機場等轉 ...

kiwi中過伏,所以唔會買,佢d航班資料有時係亂咁黎

男爵府

ming1020 發表於 23-3-21 05:50
kiwi中過伏,所以唔會買,佢d航班資料有時係亂咁黎

想知點中伏?

侯爵府

ctsang 發表於 23-3-21 06:19
想知點中伏?

係疫情時喇,我係官網買冇既航班,但係kiwi見到有,打去官網問都話個航班資訊唔可行,根本個機場係冇得轉機

男爵府

ming1020 發表於 23-3-21 06:50
係疫情時喇,我係官網買冇既航班,但係kiwi見到有,打去官網問都話個航班資訊唔可行,根本個機場係冇得轉 ...

咁驚 好彩你有問

男爵府

whyyou 發表於 23-3-20 19:52
點解我去Airasia 官網試book, 唔係好似你咁轉咗去kiwi.com 嘅?

我都唔記得點解嗱。
果時仲要買埋其他2程機票,好多嘢夾埋,kiwi一次過出一張單。其他2程我喺官網都搵到乘客資料,所以應該冇問題。
唉,而家都已成定局,希望趕到班機啦。

男爵府

dubd168 發表於 23-3-21 05:32
我試過坐國航北京轉機去日本,得唔夠1個鐘轉機,一落機門口已經有職員俾個貼紙我哋貼住,然後聽到佢同另一 ...

慘啦,我個係廉航aa,真係睇下有冇咁好彩。去呢啲細國,都未必好多人飛去啦。

珍珠宮

mami2000 發表於 23-3-21 11:10
我都唔記得點解嗱。
果時仲要買埋其他2程機票,好多嘢夾埋,kiwi一次過出一張單。其他2程我喺官網都搵到乘 ...

仲希望趕到班機? 樓上有人都解釋咗Airasia 行李唔係直掛, 40分鐘根本連攞行李嘅時間都唔夠, 趁仲有時間索性改早飛曼谷班機好過啦

男爵府

回覆樓主:

我已同朋友講左,佢叫我唔好擔心,錢解決到就唔係問題,因為佢行程好彈性,唔使趕的。
佢話到時喺香港aa check in時會問清楚,轉機時間同行李運送的安排,真係趕唔到,就再買機票同住一晚曼谷,有限錢。
所以我都放低了,唔再糾結點去搵kiwi contact追究了

多謝大家嘅回覆,好實用

首頁

尾頁

跳至