自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

HongV 發表於 23-3-20 18:31
合法架咩

點解可以大鑼大鼓咁進行,政府咩事

勢力入侵

大宅

mongng 發表於 23-3-20 13:37
苦主又搵銀行找數

銀行通常都賠

子爵府

我睇左d乜

大宅

sasafan 發表於 23-3-20 18:48
我以前好鍾意去泰國,依家諗起泰國有D擔心同驚,其實旅遊安全嗎?我又唔想跟團
...

我覺得泰國人好恐怖,又人妖又養鬼仔

伯爵府

FeiLong 發表於 23-3-20 12:21
KK 園區位於緬甸 苗瓦迪(Myawaddy)是克倫邦控制地區(Karen state),不受緬甸政府管控,
爲了要有資金對 ...

不停收到假請人訊息

大宅

lindia 發表於 23-3-20 23:33
我睇左d乜

大騙局

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

manfatcentre 發表於 23-3-20 23:37
不停收到假請人訊息

我都係收假搵工WhatsApp多
話自己係job agency

珍珠宮

以前d詐騙電話係外國電話
之後進化到+852 香港電話
大家有無留意到最近d詐騙電話係直接香港電話,已經無+852

伯爵府

mcs74 發表於 23-3-20 23:48
大家有無留意到最近d詐騙電話係直接香港電話,已經無+85 ...

又話實名会好好多。

公爵府

kc_01k 發表於 23-3-20 12:48
睇你標題,以為有咩主題樂園加建開幕盛事

我成日都以為叫kk樂區

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mcs74 發表於 23-3-20 23:48
大家有無留意到最近d詐騙電話係直接香港電話,已經無+85 ...

無左+852好耐
咩電話實名制
完全係嘥氣

侯爵府

講到好似起科學園咁

別墅

FeiLong 發表於 23-3-20 12:21
KK 園區位於緬甸 苗瓦迪(Myawaddy)是克倫邦控制地區(Karen state),不受緬甸政府管控,
爲了要有資金對 ...

男爵府

回覆樓主:

似阿爺態度,去嘅不足惜,但不用騙國內百姓,疫情後,望可部份還原旅遊娛樂城本意。

大宅

FeiLong 發表於 23-3-20 23:17
大城市 曼谷、清邁等等都有王管,你去到細市鎮,特別係貪污腐敗個d 邊境小鎮,就知道味道。
個位台灣女在 ...

台灣女?係咩事件呢?

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

FeiLong 發表於 23-3-20 23:31
以前專呃内地市場,不過近來已經做歐美殺豬盤同日本。

BBC 紀錄片:殺豬盤

我有睇過,個女士好彩只係呃錢,唔好彩就係被困

男爵府

sasafan 發表於 23-3-20 18:48
我以前好鍾意去泰國,依家諗起泰國有D擔心同驚,其實旅遊安全嗎?我又唔想跟團
...

係,去泰國都驚驚地嚴禁去!

大宅

domantai 發表於 23-3-20 23:22
尋日睇小紅書,咁啱睇到有條cctv影到既片,影到幾個持槍男人入超市擄走一名中國女人,個女人求饒話自己有兩 ...

發生在緬甸大其力,大其力與泰國美賽爲鄰(泰邊境最北城市),也是叛軍地區。大其力非常危險,且勿前往,就算泰國美賽都不要靠近。

Netflix 個套泰國少年足球隊被困,部分隊員就是從大其力過關來美賽。
大其力一樣有好多中國灰產,詐騙園區林立,
呢d 邊境地方好危險。
而且一個中國人的價格被賣去園區好似都二萬美金,有好多 telegram 群組有買賣標價的,
日日都有人口買賣。

KK 園區好似最黑,還有另一個臥虎山莊都非常黑,呢d 地方出來的通常都賣不出,無人出價。
因爲不是殘廢就是精神有問題。女人通常被逼做雞,被注射毒品讓她們上癮,
女人一定不會放,最後無利用價值就是打死抛落河或丟在山頭。

個條 莫艾河成日有浮尸而且器官殘缺

大宅

cwmren6 發表於 23-3-21 07:36
台灣女?係咩事件呢?

https://www.thaiheadlines.com/124560/

https://tw.news.yahoo.com/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E5%A5%B3%E6%98%9F%E9%81%8A%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E9%81%AD-%E9%BB%91%E8%AD%A6%E5%8B%92%E7%B4%A2-%E6%97%85%E9%81%8A%E9%81%94%E4%BA%BA%E5%86%8D%E6%9B%9D%E7%95%B6%E5%9C%B03%E8%A9%90%E8%B2%A1%E6%89%8B%E6%B3%95-212003873.html

大宅

講返泰國本身都有好多詐騙園區,不過規模比較細同埋通常係租借別墅或者獨立屋運作,網上話連曼谷市郊都有。

因為詐騙份子全東南亞周圍去,99%背後一定係由中國內地嚟嘅犯罪主腦。

泰國邊境城市切勿前往,當地嘅腐敗程度已經唔係咩新聞,腐敗官員同詐騙園區合作家常便飯。

剛剛最新發生就係喺泰國湄索嘅移民局,有四名待救的豬仔被人賣去kk園區,你冇聽錯,係發生在移民局裏面。

https://m.facebook.com/story.php ... 340&mibextid=Nif5oz

首頁

尾頁

跳至