自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

同C6離婚後個仔撫養權歸咗他,因為家暴,月底要參加跨專業會議,請問有無JM參加過類似的個案?我要注意啲乜?小朋友15歲

子爵府

點解被家暴?要好好保護個仔,呢個年齡,好易學壞

侯爵府

回覆 c1224 的帖子

你前夫打個仔打個上差館?你被通知作為親母要出席會議?

伯爵府

可否爭取個仔跟僠自己.
15歲仲家暴? 好影響成長.

大宅

回覆 singdream 的帖子

他性格好暴躁,一下唔順他意就會發癲

大宅

回覆 ohmygosh 的帖子

係啊,學校通知我去明愛接返個仔

大宅

回覆 Kanyin 的帖子

阿仔由我係明愛接返同我同住咗差唔多一個月,今次我無論幾艱難都要爭取返個仔

rainbow000    發表於 23-3-20 23:52
maggie.tang    發表於 23-3-20 15:08

珍珠宮

家暴開點解撫養權會歸佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

趁依家擺返撫養權!有家暴佢都輸九成,除非你呢邊又有啫!

水晶宮

回覆樓主:

報警,驗傷等有記錄然後去申請法援攞番個權,你一定要有野做

大宅

回覆 spikenard 的帖子

我都係諗住咁樣做,所以開埋呢個會我睇吓社會福利處點講,但係我唔係好了解所謂嘅跨專業會議牽涉到啲乜嘢,想提前了解多D

水晶宮

c1224 發表於 23-3-20 15:04
回覆 spikenard 的帖子

我都係諗住咁樣做,所以開埋呢個會我睇吓社會福利處點講,但係我唔係好了解所謂嘅 ...

細路等你解救,你脫苦海了,他仍在地獄中,加油媽媽

水晶宮

你做返你做家長的角色便可
跨專業: 有警方, 醫院, 社工, 學校代表, 心理學家, 教育局 一齊坐底開會, 傾最符合受害人利益的照顧方案

(我以前做學校, 有同事去開過)

大宅

回覆 1314625 的帖子

阿仔返嚟我到已經住咗將近一個月,佢話好安心好輕鬆,死都唔想返去爸爸度,我唔知道點樣做點樣講先可以盡快攞返個撫養權!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

c1224 發表於 23-3-20 14:39
回覆 Kanyin 的帖子

阿仔由我係明愛接返同我同住咗差唔多一個月,今次我無論幾艱難都要爭取返個仔 ...
加油呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

好媽媽勳章

家暴都仲要傾?唔識幫你不過祝福

水晶宮

果個只係會議, 好似無法律約束力去判即時比返果撫養權你, 不過我估你可以喺個會度提出, 問下法律上你可以點做

大宅

回覆 blackypurin 的帖子

學校咁樣安排,我唯有跟住做,如果對方唔同意,我就會起訴

大宅

搵社工幫手啦,快啲拎番撫養權

大宅

回覆 1314625 的帖子

thx

首頁

尾頁

跳至