自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

會唔會係同屋苑、同層,但唔同單位
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

咁有信心,大派定心丸

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

父母對自己仔女好相處不等同對媳婦一樣,始終係兩個家庭,生活細節上總有不同,磨合是必經階段,能安然度過當然好,否則問題就會出現,現在佢吹到自己媽媽咁好,日後有衝突一定企媽媽這邊,這個媳婦位置不易做。

侯爵府

2024年龍年勳章

結婚會一齊住, 個仔一定要咁講啦

公爵府

回覆樓主:

淨係讚阿媽易相處,無所謂...

珍珠宮

回覆 syne403 的帖子

竟然信自己係例外

我有仔, 即有機會成為奶奶. 但我絕對唔敢講同新抱相處到. 未必佢唔接受我, 我亦有機會唔接受佢. 對不?

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

儍得要命

佢兩個家姐未嫁同住?

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我覺得一家一主最開心
唔好想得太美好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

男爵府

佢阿媽係識做就拒絕同住啦,咁就為之真正好相處喇!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢做仔嘅,梗係咁講啦...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

木糠布甸 發表於 23-3-21 15:10
嫁馬明可能要同唐老鴨一齊住喎

只接唐老鴨來住, 不要99, 得唔得?

仲有2個未嫁姑奶可和母親住 .
馬明的爸爸仍健在嗎??
如爸爸仍健在, 想接埋父母兩個來住?

新婚當然想2人世界, 一家一主.
相見好, 同住難

馬老太對自己的兒女冇脾氣,
並不代表她會對心抱好

大宅

回覆 datejust 的帖子

呀媽對自己仔女梗系好脾氣啦, 但新抱始終唔系親生仔女, 最好唔好一齊住啦, 相見好 同住難系至理名言

珍珠宮

回覆樓主:

錯重點
原來馬明細個係移民左加拿大,無聽過,反而其他返黎香港果啲成日口提住
佢學歷好似唔錯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

相見好同住難

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

D男人就係咁天真, 阿媽對住自己個仔當然慈愛包容啦

侯爵府

閒時吃喝玩樂 vs 每日相處面對生活瑣碎事, 係兩個世界!

個人意見, 距離就是美

已刪除用户

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

永遠都係同居唔結婚 , 咁咪無婆媳糾紛囉

男爵府

甘似我老公之前講嘅
又話咩都無所謂 又對外人好好
其實只係對自己仔女無所謂 但對人地仔女就呀之呀左 多多聲氣 係你d男人唔知啫

首頁
12345...8

尾頁

跳至