自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如題,
短髮, 每日洗同吹,2000w是否太高?

用開1300w, 家人話唔夠熱,
我怕2000w日日用會傷髮

ps.不用叫我買Dyson

thanks

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之前用2000飛利浦(普通果啲)頭髮真係乾

水晶宮

2024年龍年勳章

Jasmine-4711 發表於 23-3-22 09:13
如題,

我用cheap cheap panasonxx 1800,夠用了。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

已刪除用户

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔夠熱咪吹耐d, 或開熱風時離遠d頭髮吹。

子爵府

回覆樓主:

1300W唔夠.好耐都吹唔乾頭.
我用2100W. 日日洗日日吹.無問題. 我只是吹到8~9成乾.我洗頭連護髮素都無落.依然柔順易梳. 唔乾有光澤. 視乎本身髮質.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

1800-2200w快乾, 可以再較速度慢慢用梳吹(我係咁, 先快吹8成再轉慢吹)
◕順其自然啦~♥ ◕

已刪除用户

回覆樓主:

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

短髮,盡量白天洗頭,先用吸水毛巾,自然乾,盡量唔吹頭,就算吹都只吹2分鐘。 少吹頭係護髮技巧

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

Jasmine-4711 發表於 23-3-22 09:13
如題,

Panasonic 負離子1700W 日日洗日日吹到8~9成乾冇問題.

男爵府

如題,

我淘左個好似Dyson(唔好打頭,都係分享下),小紅書有人拆開過同Dyson分別只係小左個負離子釋放器,只係百幾蚊。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

如題,

我用dyson,應該係佢摩打勁,所以高速,吹乾快啲。
即可以無咁熱,但時間快咗吹完咪無咁傷頭髮。
不過我係鍾意佢啲配件。

朋友係淘寶買咗山寨版,唔知係咪一樣。

如果頭髮短其實用乜都無乜所謂。

但我鍾意靜音。

首頁

尾頁

跳至