自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

聽,應咗聲之後,对方自己講直至佢講完...佢自己收線

大宅

2023年兔年勳章

bebet 發表於 23-3-22 11:30
陌生來電我唔會聽,手機係靜音,由佢響到收線,跟住上網check吓係咩電話,再跟住就將佢封鎖,如果係陌生人w ...

唔聽或cut線

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

立刻飛行模式跟手封

複式洋房

聽下係咩先收線

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

怕有重要電話,我所有來電都會聽,不過唔會出聲先。如果係推銷電話之類會直接cut線。

我又從來無諗過花時間上網check佢。

子爵府

1314625 發表於 23-3-22 15:17
我會聽, 因家有老人同幼兒, 我係首聯絡人, 唔敢唔聽, 寧願聽左CUT 線, 唔想錯失一些緊急電話 ...

same, 太多咩社署、送貨、報了課程的機構打來, 唔敢全部唔聽。其他無謂人我敷衍兩句。

子爵府

bebet 發表於 23-3-22 11:30
陌生來電我唔會聽,手機係靜音,由佢響到收線,跟住上網check吓係咩電話,再跟住就將佢封鎖,如果係陌生人w ...

即cut,即block, 真揾自然會留口訊。

首頁

尾頁

跳至