自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章

wanwan123456 發表於 23-3-22 15:32
難得放假今日去接囡囡放學
俾個唔熟既家長問我:接個孫放學呀?!
...

答: 你又係接孫呀?

littlefunpig    發表於 23-3-22 18:08

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

把口咁衰?? jm唔好上心

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

都係r水吹姐
唔好介意

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

Fishqqma 發表於 23-3-22 16:52
應該唔係衣著hea問題

咁係咩呀

珍珠宮

wanwan123456 發表於 23-3-22 15:32
...

你又話係full time mom嘅?⋯⋯

水晶宮

會唔會比較大先生阿囡?不過,如果好多白頭髪真係比較顯老,我都係咁,染遲啲都成個阿婆咁!上星期去食譚仔俾人問有冇「老人咭」,一諗起就唔開心
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢咁唔識講野既, 正路會話接小朋友放學就算, 同班就會問係小朋友邊個

男爵府

wanwan123456 發表於 23-3-22 16:19
回覆 ruby27 的帖子

我皮膚偏白可能啲斑多到口罩都遮唔住

應該係白頭髮出事

侯爵府

2024年龍年勳章

對方睇錯加埋唔識講嘢啫,唔使介意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

睇你嘅文字,我都feel到你有幾咁唔開心!
其實而家有好多媽媽望落去可能好似好老,但實際上年紀唔係好大,我喺街上都見唔少!!
以前我都接個仔放學,都見到有啲望落去好似好大年紀,我又唔sure佢係媽媽定係婆婆定嫲嫲…我一律唔會話:”你接個孫放學”,我一律只會講:”今日得閒接小朋友放學啊”…

littlefunpig    發表於 23-3-22 18:09

別墅

...

珍珠宮

我試過當左阿女同學媽咪係嫲嫲/婆婆.. (只係心入面覺得.. 當然無講出口)
亦試過當左同學仔嫲嫲係媽咪.. 因為果位女士留長髮.. 睇落堅後生..

大宅

lojo11 發表於 23-3-22 16:18
我媽47歲做婆婆... 大孫大學畢業時都係70歲..

我媽都係40幾做婆婆,d人唔知係咪唔好意思,個果都問係咪佢個女我亞媽好開心

侯爵府

打扮+白頭髮好影響
明白都好大打擊, 或者都睇睇有咩方法令自己睇落再後生啲
呢樣同有人以為我大肚讓座的打擊係一樣的, 之後惟有避開著直身裙, 同埋減肥

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

wanwan123456 發表於 23-3-22 16:19

咁多白頭髮都唔去整,唔怪得知以為係阿婆啦,我家姐又係,個樣唔老架,成頭High light 白髮成日叫佢攪吓個頭,唔整真係老10年!

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁白髮多就一定顯老 快啲好去染返個頭啦

子爵府

Oh no 你要打扮下啦!我一定化少少妝先出街個人精神好多

男爵府

其實都係好既提示,因為仔女大左係會慢慢留意同學仔父母外表既,亦會暗地比較,如樓主外表比真實成熟,仔女可能好快叫樓主吾好行近學校,見到都吾好叫佢....

樓主想仔女同你親近D,都真係要打扮下。

首頁
34567...15

尾頁

跳至