自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實係唔係可以排隊攞即日籌??

伯爵府

cluo79 發表於 23-3-22 18:01

不能
需先預約
但預約咗亦要攞筹

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上星期,我有份問
我要幫老闆問China visa (外國人),網上完全無電話可以打,我只能走一轉。我都唔想嘥時間又排隊又盛,但無得揀
結果問一句之後,職員叫我去第二個辦事處再問(頂網頁又唔寫可以去邊間)

複式洋房

honthont 發表於 23-3-22 18:06
不能
需先預約
但預約咗亦要攞筹

我見好多人攞d文件,跟住就有個籌,可能特別理由

水晶宮

cluo79 發表於 23-3-22 18:09

特別原因(有證明)可辦加急,但都要預約

圖紅字有寫
attach0/tmp/phpy5UZYp

attach1/tmp/phpCDfKQL

attach2/tmp/phpqFVwI7

attach3/tmp/phpmrKlAt

大宅

唔係,攞文件嗰啲係已經網上預約左,他們都要去詢問處排,隊之後比文件詢問處,佢會檢查齊唔齊嘢,齊就比籌去等攞證。

大宅

回覆樓主:

如果比預約時間遲左到,係咪都仲可以拎籌?定要重新再預約?

大宅

唔係。
係網上預約左counter做證(例如小朋友,唔可以用自助機),去到中旅社之後都要排左詢問處先,拎個籌號坐低等叫冧把

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

18yr 以下小朋有上網預約左都要排呢條隊攞籌先得。加埋行黎問野都係排呢條隊,長者約左吾知又排,咪咁長 law.

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cluo79 發表於 23-3-22 18:01

冇即日籌架, 排隊係約左柜位做拎表

子爵府

babyoj 發表於 23-3-22 18:25
如果比預約時間遲左到,係咪都仲可以拎籌?定要重新再預約?

遲到仲可以辦。辦事處會完成當日嚟咗攞咗ticket嘅才關門

子爵府

當中有詢問,有18歲以下,有之前漏文件再番嚟换飛再辦手續

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-3-22 18:07
上星期,我有份問
我要幫老闆問China visa (外國人),網上完全無電話可以打,我只能走一轉。我 ...

玩死人咩,弱弱的問一句,最後其實辦china visa 應去邊個辦事處?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tung0409 發表於 23-3-22 19:35
玩死人咩,弱弱的問一句,最後其實辦china visa 應去邊個辦事處?

我去上環做回鄉證果度,佢叫我去中環果間中旅社問
一入門口,好多人問,問完一半人走(包括我),其中好多都因為想快,有d就想混吉問香港人可唔可以做簽證,有d就唔齊文件,有d無時間即場等交申請(要排2小時)
最後終於搭上搭搵到間做快證,真係劏雞還神!(雖然貴,但錢解決到嘅問題就唔係問題)

大宅

LoveCorgi2 發表於 23-3-22 18:31
遲到仲可以辦。辦事處會完成當日嚟咗攞咗ticket嘅才關門

thanks!因當日有事,會比預約時間遲15分鐘才到,唔需要再預約,實在太好了

子爵府

kaiyi11 發表於 23-3-22 18:26
唔係。
係網上預約左counter做證(例如小朋友,唔可以用自助機),去到中旅社之後都要排左詢問處先,拎個 ...

小朋友都可用機拎籌排counter, 唔使排詢問處

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

一定要網上預約

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-3-22 18:07
上星期,我有份問
我要幫老闆問China visa (外國人),網上完全無電話可以打,我只能走一轉。我 ...

同我情況一樣,我又係幫老細問

大宅

上星期,我有份問

China Visa (外國人)要響呢度攪
我上月剛剛先幫公司外國人攪完

https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US

大宅

LoveCorgi2 發表於 23-3-22 18:33
當中有詢問,有18歲以下,有之前漏文件再番嚟换飛再辦手續

想請問我約左25號整回鄉證 ,但27先拎護照,25可唔可以照去整?

首頁

尾頁

跳至