自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

月亮免 發表於 23-3-23 07:54
我本身單眼皮,開始老,眼皮開始向下,想割雙眼皮
小心割完仲肉酸。我上網睇過啲人之前之後嘅相,割完眼皮係深咗,不過唔靚又唔自然, 一啲都冇靚到。 我自己都係單眼皮, 平日都係靠夾眼睫毛,搽 mascara,畫粗啲眼線同打眼影,其實都見得下人。 最怕捱咗一刀效果仲衰

水晶宮

割雙眼皮唔算大手術,可以接受,但問題係你有無門路整得好?如果整到香香或者周x錡咁靚,值得。但整到核突咗,就貼錢買難受。

子爵府

回覆樓主:

唔會

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廢柴孖條 發表於 23-3-23 09:37
這post 已有,人家化妝都要笑,唔通成個黃面婆出街就正常?

化妝一d都唔好笑.. 你覺得好好笑?
唔係笑, 有冇見到個"行"字呀!! 化到易容咁..有需要咩? 你贊成個個下胃e 咁行出街? 咁就真係好笑
我呢d後生.. 見唔慣化妝化到咁濃..真係第一次, 多謝你話我知..上左年紀就係黃面婆..可能你真係有呢個需要啦
期待你個下胃e妝

男爵府

唔會整,由他自然地老去。但會盡keep.

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 09:49
化妝一d都唔好笑.. 你覺得好好笑?
唔係笑, 有冇見到個"行"字呀!! 化到易容咁..有需要咩? 你贊成個個下 ...

你咁緊張仲乜,唔通你被人話過黃面婆?定湊小朋友返學被人話婆婆?化行妝定義睇下係乜,夏蕙姨輪廓深,所以 係唔識化啫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廢柴孖條 發表於 23-3-23 09:56
你咁緊張仲乜,唔通你被人話過黃面婆?定湊小朋友返學被人話婆婆?化行妝定義睇下係乜,夏蕙姨輪廓深,所 ...

我呢d 後生 未去到呢個階段, 你第一句就講黃面婆, 即係講緊自己啦..

呀婆婆, 我真係唔化+唔需耍化架.. 未去到你既黃面婆級別

侯爵府

2024年龍年勳章

唔會整, 整了雙眼皮,年紀大眼型一樣會下垂及顯老

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我識好多單眼皮年紀大d變雙眼皮,多數由四十幾開始,如果你未變,可能唔會變。

我贊成做,割雙眼皮好少事,低風險,靚左開心左係值得嘅,但未必人人適合割,我朋友就係唔適合割(我忘記原因)佢喺香港大醫院做。另外40+眼皮dup 割雙眼皮未必靚,可能要做其他野,真係搵信得過既醫生check左先好。

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 09:59
我呢d 後生 未去到呢個階段, 你第一句就講黃面婆, 即係講緊自己啦..

呀婆婆, 我真係唔化+唔需耍化架.. 未 ...

一定後生啦!小朋友都小學!後生就唔化妝?你一定天生麗質,不過無圖無真相

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 23-3-23 10:07
一定後生啦!小朋友都小學!後生就唔化妝?你一定天生麗質,不過無圖無真相
...

你小朋友化妝架?
我d學生家長 2x歲果d真係冇架喎, 反而化"""""行"""""妝果個都 5x幾啦

有圖有真相? 等我打比18222 先啦 佢地叫人唔好張自己個人資料...上傳去社交網

水晶宮

2024年龍年勳章

月亮免 發表於 23-3-23 07:54
我本身單眼皮,開始老,眼皮開始向下,想割雙眼皮

我將近登六, 用雙眼皮貼已經一年, (我本身雙眼皮, 但因為年紀, 眼皮下墮, 唔單只影響外觀而且影響視野), 我都開過帖講呢個問題, 我唔會去整容, 而家日日貼, 已經熟能生巧, 貼咗對眼大返哂.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

伯爵府

唔會整,但會保護做下facial減慢。亦會接受老去既樣(明白永遠唔可能保持廿幾三十幾樣)

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 10:12
你小朋友化妝架?
我d學生家長 2x歲果d真係冇架喎, 反而化"""""行"""""妝果個都 5x幾啦:laugh2c ...

2 x 歲生完叫後生,你小朋友都高小啦!你对靚嘅定義好似有誤解,唔化妝就靚?化妝嘅人就又老又唔靚?其實化妝係帶比自己開心,小朋友也喜歡扮靚靚出街!而家新世紀,有紋眼線/ 唇紋,柔眉/值眼睫毛,真係塗個防晒就出街,不過你活在古老時代,可能連底霜都未識分
PS:我唔覺得夏蕙姨醜,活到這年紀,做自己喜歡的事,我覺得幾可愛!

公爵府

回覆樓主:

40中
想做就去做
心動不如行動
50就唔做了~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

正常都會整完一樣衰老喎
◕順其自然啦~♥ ◕

水晶宮

回覆樓主:

不整了

子爵府

cheung2000 發表於 23-3-23 08:11
唔會,但會醫美(40中,做過一次ultherapy)

聽講好痛,係唔係?你覺得效果點?自然嗎?

珍珠宮

taptap83 發表於 23-3-23 10:34
聽講好痛,係唔係?你覺得效果點?自然嗎?

揸左麻膏接受到,之後都唔算好痛,但效果唔係好顯著,可能我面大多肉,所以做一次算lu

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

唔會整,影相仲唔會開美顏,因為我有勇氣接受自然老去

首頁
12345...10

尾頁

跳至