自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Bambi 發表於 23-3-24 10:07
成團人都係經比賽發掘出嚟,當中邊個有實力顯而易見,就算有實力都要有觀眾緣先會受歡迎,fans多與少就係佢 ...

呢度咩都講顏色,我都追咗韓星十年,而家鍾意鏡,所以好奇怪d人覺得鍾意鏡係井底,係師奶,係阿婆,其實自己講廣東話,鏡自然有親切感,而且工作已經繁忙,屋企又要湊小朋友,娛樂啫,唔使講到又政治又國際呀?亦都係因為追過韓星多年,唔好講到韓仔個個靚仔,個個唱得,有唔少都會肥咗,又有人會表演時黑面,演唱會hea跳,乜都有啦,我係講最top嗰d

我咁講唔係為踩人,係希望大家互相尊重,冇必要盲踩其他人鍾意嘅團體甚至連粉都踩

追鏡好過追外國明星啦,政府都支持本地娛樂事業,以經濟嚟講都帶動經濟

大宅

nancy29 發表於 23-3-24 17:35
呢度咩都講顏色,我都追咗韓星十年,而家鍾意鏡,所以好奇怪d人覺得鍾意鏡係井底,係師奶,係阿婆,其實自 ...
其實真係唔關顏色事囉,事實真係成隊鏡太垃圾了,出道已經幾年,表現尤如新人,唱歌難聽,跳又唔齊,尤其AL,簡直核突到嘔,靠成日病博出位,襯而家仲有知名度,獨立發展仲好啦

abbiechan    發表於 23-3-25 11:40
alau2021    發表於 23-3-25 09:20

公爵府

BK Milk勳章

呢度咩都講顏色,我都追咗韓星十年,而家鍾意鏡,所以好奇怪d人覺得鍾意鏡係井底,係師奶,係阿婆,其實自 ...

支持本地都要本身值得支持架!而且最醜樣咪班鏡粉,成日盲目咁撐佢地。

大宅

Rose^^ 發表於 23-3-23 21:23
我識身邊嘅後生仔女,奇怪一個鏡粉都無,通常是追韓星或外國明星多!

有次喺銅鑼灣Sogo,見到班鏡嬸喺度拉票 ...

聽我個女講,去年佢啲同學(初中生)都好鍾意mirror架,但到今年佢地已經變返追韓星,就連提到mirror都覺得羞愧。

公爵府

kyn2017 發表於 23-3-24 10:15
佢居然話不幸不斷地喺佢哋身邊出現知唔知乜嘢叫做不幸吖
...

佢自己出個紀念 post 先最不幸

紀念乜鬼,其實係無料扮四條

邊個識佢

珊瑚宮

要人支持,都要值得支持
唱跳,出道幾年都係差差差, 都值得支持?
真係想支持本地娛樂事業, 仲有其他歌手
追韓星都有選有實力去追, 唔通追鏡呢d呃飯食歌手咩

珍珠宮

iki 發表於 23-3-23 18:27
其實自知之明就算幾紅都要有,你見人哋稱黃貫中都老師前老師後,幾時可以咁紀念吓出post
...

黃系內地系神黎架 當時內地搖滾既都當佢地個隊系神級樂隊
jj又系內地人氣超高 仲有周杰倫都系
內地人覺得果班2打6系垃圾都唔奇

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有自知之明就收聲潛水啦!真係不知所謂。成日話「不幸」!從來都唔覺得自己錯!
唔好理要一個定一隊人上,上晒都根本唔夠一對㗎,明眼都知係轉移視線,講咩兄弟情!自己有得獨唱時,又唔見佢講?總之有人冇得獨唱,就發脾四,失場兼笑話地unfo 人!
仲有支持本地樂壇,都要有水平㗎 ?我支持倫伯㗎!依家係成班粉餅,唱跳樣都唔掂,品仲衰!年青人唔會鍾意班粉餅,你見現真身9成幾係咩人就知啦。自high 無問題嘅,唔好成日都要醜出羅湖,國際先得架,丟架呀⋯⋯

伯爵府

syne403 發表於 23-3-23 15:53
見Stanley發文澄清,明顯知道自己同JJ唔同級數,也知道成team人要更努力學習歌舞藝

...

有自知之明就摺咗佢啦

珍珠宮

虎到金來勳章

cbeyond 發表於 23-3-23 21:30
我有朋友係老師, 佢都識講, 真係唔多覺學生鐘意鏡
反而年紀大, 中女家長就有幾位話鐘意鏡
所以網上講中 ...

我仔同學話佢阿媽鐘意鏡,有排成日迫佢食麥記

珊瑚宮

Queenie_0012 發表於 23-3-25 07:40
有自知之明就收聲潛水啦!真係不知所謂。成日話「不幸」!從來都唔覺得自己錯!
唔好理 ...

我俾面睇左鏡英文歌MV幾十秒, 果然係晒自己時間
未見過MV可以連舞都唔齊
醜出國際, 衝不出羅湖,果然名不虛傳

別墅

https://www.stheadline.com/entertainment-live/3213272/李駿傑封口唔提JJ個唱彈鐘風波-爆MIRROR隊友會出crossover合唱歌

Online報紙登左鏡粉相,我見男女老少都有,年齡層好廣,男士都有,喜歡mirror不代表什麼,唔需要標籤什麼。

唔同年代有唔同偶像。

JJ件事無人100%知道內情,討論「傳聞」其實無意思

伯爵府

auhiyo 發表於 23-3-24 18:55
支持本地都要本身值得支持架!而且最醜樣咪班鏡粉,成日盲目咁撐佢地。
...

Agree!
鏡本身無實力就緊啦,香港無練習生制度,質素係有參差。但佢啲粉盲捧/撐佢地,到今次unfollow JJ事件更顯得佢哋夜郎自大,當正自己天團。

abbiechan    發表於 23-3-25 11:53

公爵府

BK Milk勳章

cbeyond 發表於 23-3-25 08:41
我俾面睇左鏡英文歌MV幾十秒, 果然係晒自己時間
未見過MV可以連舞都唔齊
醜出國際, 衝不出 ...

人地要沖去荷里活加入漫威架!

別墅

仲有話人醜樣跳舞核突,其實想下當年
許志安首翻騰,mv都係好大膽,演唱會跳得同現在Anson Lo訓地差唔多,當年19xx喎,點解202x反而接受唔到Anson Lo

Andon Lo舞蹈最近係Dee sir,1999年Dee sir也編EO2當年都係跳舞組合,EO2 4個咪又係MK仔,當年都有捧場客, 4個咪又係dancer出身,點解202x 踩mirror mk, 跳舞唔齊, 走音, 樣衰..........

侯爵府

馬蹄糕 發表於 23-3-24 19:22
聽我個女講,去年佢啲同學(初中生)都好鍾意mirror架,但到今年佢地已經變返追韓星,就連提到mirror都覺 ...

我個表弟都係咁喎,之前好鍾意,而家直程唔睇,又話成班係低能仔

珊瑚宮

肥老婆 發表於 23-3-25 09:14
許志安首翻騰,mv都係好大膽,演唱會跳得同現在Anson Lo訓地差唔多, ...

跳舞唔齊, 若果閣下唔係盲的話, 有眼睛應該睇到, 唔使問人

珍珠宮

好媽媽勳章

肥老婆 發表於 23-3-25 09:14
許志安首翻騰,mv都係好大膽,演唱會跳得同現在Anson Lo訓地差唔多, ...

當年EO2好紅?當年無人踩?其實係對事唔係對人,跳得唔好,唔夠實力就有人踩架啦,你咁講只証明左香港樂壇一直無進步過,由19xx開始樂壇已死

男爵府

回覆 sunnygirl 的帖子

EO2超核突....吾好意思,係真心既。

珍珠宮

回覆樓主:

有自知之明係好事,返去反省下,諗下點努力唱歌唔出錯,跳舞點樣唔跳到亂曬籠。去證明一下自己隊唔係人哋講咁,仲好啦!

首頁

尾頁

跳至