自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

人手下單。 qr code 好煩

公爵府

wong2323 發表於 23-3-24 09:34
幾年前剛流行掃code落單時,我好唔習慣,多數交畀仔搞。經過幾年而家習慣咗,覺得幾方便快捷

您食 ...

掃code落單

子爵府

+5熱血勳章

maymay8866 發表於 23-3-24 09:54
掃code 可以但要user friendly。
有時想問waiter攞個menu望清楚啲先,佢地都好似覺得麻煩。有時最嬲係無se ...

我都係咁話
我鍾意睇實物嘅餐牌

子爵府

+5熱血勳章

0q.cathy 發表於 23-3-25 10:32
我無所謂,但有時code會掃唔到,唔知點解會咁,有無人試過?

我試過,跟住舉手落單仲要俾佢話

翡翠宮

2018復活節勳章

wong2323 發表於 23-3-24 09:34
幾年前剛流行掃code落單時,我好唔習慣,多數交畀仔搞。經過幾年而家習慣咗,覺得幾方便快捷

您食 ...

掃code好, 有時侍應太忙睇你唔到

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

ry 發表於 23-3-25 11:27
我試過,跟住舉手落單仲要俾佢話

我最近試過好幾次,人地scan到,但我唔得,最後要人手落單

珊瑚宮

回覆樓主:

寫 code 同 掃單都可以,冇所謂

伯爵府

無所謂,餐廳有得掃就掃

子爵府

回覆樓主:

早兩年唔習慣,鐘意人手take order。而家無所謂,兩樣都得。

大宅

掃code自己落單可以慢慢揀,幾好幾方便,但對老一輩或者唔係好適應。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

木土土 發表於 23-3-24 22:17
問店員,我話收唔到訊號,問店員有冇WiFi ,只係答我無

咁都幾離譜,係我就問佢要人手落單
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

掃曲 可以走冰走青

大宅

2023年兔年勳章

掃code可以慢慢揀
❥—這世界很好,但你也不差—❥ ༶ඬ༝ඬ༶

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

寫單

首頁

尾頁

跳至