自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

HLDMaMa 發表於 23-3-25 17:41
是的,這家店我買了American Tourist 的轆,裝上後很滿意,所以諗住再配埋大使牌的轆子,但客服話這款轆子 ...

慢慢找,搵唔到整套碌先至換单輪
attach0/tmp/phpOJkk1s

伯爵府

HLDMaMa 發表於 23-3-25 17:24
我個American Tourist 都係成個換,但大使牌那個那店子說暫時没有貨,只有輪子,佢叫我度輪子的闊度,然後 ...

如果連接住個篋嘅部份冇爛,可以只換車輪嗎?

水晶宮

kerotan 發表於 23-3-25 17:42
我睇呢條其實條條都差唔多
https://youtu.be/e29hzZhO61w

谢谢你提供的短片,但我睇番自己個喼,外面係膠包住,吾知換新軸芯點上緊佢,可能要揾整套換了!

侯爵府

2024年龍年勳章

HLDMaMa 發表於 23-3-25 18:18
谢谢你提供的短片,但我睇番自己個喼,外面係膠包住,吾知換新軸芯點上緊佢,可能要揾整套換了!
...

你搵多幾條片睇下又或者去淘寶客服影幅相畀佢睇下參考意見

大宅

birdbird 發表於 23-3-25 14:24
我想問,喼的手抽 易不易自己換?

我啱啱淘咗換咗喼手抽,首先你要除咗個爛手抽出嚟,如果唔識就上淘寶睇片,然後依照店方提供嘅呎吋量度自己要的手抽,會有圖片教你度邊度,記得要度得準,因為呎吋可以相差半厘米,最好夾埋手抽款式就冇錯

stagea    發表於 23-3-26 11:00

男爵府

減齡達人勳章

我個Samsonite 都係爆左一個碌,淘左4套碌+底座,只需打開喼內布,螺絲批扭開舊底座就換到,好簡單!

複式洋房

回覆樓主:

老公有換$380

水晶宮

CrabPincers 發表於 23-3-25 13:35
之前就是見bk post 話淘轆自己換,甘我又search 下,不知是不是我隻喼的轆是特別貴啦,淘寶一個要90元人仔 ...

我個american touristor 細喼,2對5x 人仔,收到貨發現同原裝碌係同一牌子

大宅

ry 發表於 23-3-25 12:56
如果唔係保養期內,我建議你淘轆自己換

淘寶真係乜都有

子爵府

+5熱血勳章

kerotan 發表於 23-3-25 17:42
我睇呢條其實條條都差唔多
https://youtu.be/e29hzZhO61w

我個大喼(舊款)都係鍋釘, 所以我都係鋸轆嘅軸心換

因為試過去原廠換,一個要成$200, 仲要成個喼搬出搬入

侯爵府

2024年龍年勳章

ry 發表於 23-3-25 21:53
我個大喼(舊款)都係鍋釘, 所以我都係鋸轆嘅軸心換

因為試過去原廠換,一個要成$200, 仲要成個喼搬出搬入

係呀肯自己動手慳番好多錢
修理好也有滿足感

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

淘寶啦!我部Samsonite 都係自己淘轆自己換

水晶宮

boxingday:) 發表於 23-3-25 18:44
我啱啱淘咗換咗喼手抽,首先你要除咗個爛手抽出嚟,如果唔識就上淘寶睇片,然後依照店方提供嘅呎吋量度自 ...

多谢資訊。

我先去 youtube 睇睇片。

珍珠宮

熱血金章

thai_tai 發表於 23-3-25 17:42
cs 剛覆我換一隻5百,四隻1400. 淘寶我問咗四間都話冇我既'碌' 款 可能係太舊款
...

疫情前,我見福田整鞋的大叔,都有幫人換輪子,問價係¥50
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

回覆樓主:

搵人整 400以上,唔怪之得咁多人掉

子爵府

減齡達人勳章

AT喼得3年免費保修,過咗保修期,要俾錢㗎
$300定$350一個轆,你4個轆都要俾$1200,同埋加埋佢地要額外再俾維修檢查費$200,你要拎去長沙灣客服到整,預整成一個月
整成千幾蚊,你不如買過新喼啦,或者睇下淘寶有冇零件自己換

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上海街 登打士街附近 有間喼維修修 你去問下 或者幫到手
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

toffeetong 發表於 23-3-26 01:04
疫情前,我見福田整鞋的大叔,都有幫人換輪子,問價係¥50

香港既喼救師傅收HKD80-120一隻轆

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Shan2519 發表於 23-3-26 08:48
AT喼得3年免費保修,過咗保修期,要俾錢㗎
$300定$350一個轆,你4個轆都要俾$1200,同埋加埋佢地要額外再俾 ...

前排打左去問, HKD450一個手挽,要兩個都HKD900

男爵府

回覆 HLDMaMa 的帖子

Hi JM,我的AT 也要換轆,請問可以比你在淘寶店的link 或者名稱嗎?謝謝你!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊