懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你圈住嗰舊嘢就係呢張片度緊個size
有乜可能係胎囊但度完都唔話你知呀
唸嘢咁奇特嘅

別墅

uckukuku 發表於 23-3-28 23:42
你圈住嗰舊嘢就係呢張片度緊個size
有乜可能係胎囊但度完都唔話你知呀
唸嘢咁奇特嘅

應該太想有吧…
想到要大家認為佢係有….

大宅

一係抽血驗啦

複式洋房

Mickey 發表於 23-3-27 06:27
回覆 jeannietsui 的帖子

醫生當時只喺同我老公講過話正常,咁醫生同我照完陰超之後佢就叫我著番好條褲,咁 ...

樓主,你放鬆啲就會易啲有BB~
同埋你經期平時準唔準呢?如果準嘅話,喺經期無黎14日驗孕,個結果好細機會會錯。
樓主,我之前有多囊卵巢(經期試過2個月先黎,同埋之前會靠飲玫瑰花茶通經,但無食排卵藥),本身諗住睇婦科李x軒醫生睇下佢可以點幫我備孕。當時醫生話幫我抽血睇下啲指數,同埋叫我同我先生做人做密啲。當時我同先生有聽醫生意見做多啲(同埋我地發現食燒鴨同埋飲杜仲巴戟桂圓紅棗湯對補腎幾好,樓主可以試下),我喺第二次覆診見李醫生嗰陣(8個星期後)就發現有咗BB,而BB當時已經4週。
樓主,希望我嘅分享幫到你,加油!

男爵府

Mickey 發表於 23-3-26 05:31
星期三嗰日去咗健匯專科中心,搵婦產科醫生做咗嗰產前評估,跟住醫生都有幫我做埋照陰超,但喺我上googl ...

成件事勁騎呢,clear blue已經係最敏感,如果都係驗唔到,絕大機會就係無懷孕

你憑咩覺得自己係有咗呢?
因為M無嚟? 唔好意思,你好似無提及過

你去睇醫生時,有無同醫生講過你係懷疑自己有咗而做檢查? 你所講嘅產前評估其實係咪懷孕前嘅評估,只係幫你檢查你嘅子宮狀況

講真,如果醫生知你係懷疑有孕嘅話,去到一定會捉你驗尿先嘅,一驗就知有定無孕啦,如果連尿都未驗到有孕,就更加無可能會驗到胎囊同胚胎

如果你無同醫生講過你懷疑係有咗,而醫生就當婦科檢查咁去做,咁理所當然地亦唔會見到咩囊胎胚胎 (因為無跡象顯示你有懷孕),所以佢亦唔會講到啲咩

男爵府

Mickey 發表於 23-3-26 05:31
星期三嗰日去咗健匯專科中心,搵婦產科醫生做咗嗰產前評估,跟住醫生都有幫我做埋照陰超,但喺我上googl ...

總括嚟講

驗孕棒驗唔到 -> 太早期,尿太稀
醫生唔同你講 -> 怕你多慮,想你自己發現
醫生經驗淺斷唔到症-> 咁你又搵佢睇?

你幻想太多了,點解就唔肯接受其實你係無BB呢?

男爵府

2024年龍年勳章

胎兒太細, 用超聲波係睇唔到架
如果有懷疑, 你可以照當自己孕婦, 平時食野小心D, 唔好食寒涼野, 食有益既食物, 食下雞蛋,牛奶, 呢D有營養既食物, 點都係百利而無一害
就算當要備孕, 都係咁食, 先可以養好個身體
思慮太多, 訓得唔好, 都會影響身體,
得閒去行下公園, 散下步, 做下D輕鬆既運動, 收吸下氧氣,
聽下D純音樂, 令個人平靜下,
都會有利身心健康
就算有左, 都無人一知道就衝去買BB衫啦, 養好身體才是最緊要的,
我當你有左, 都要陀得隱架 ! 咁多野諗對身體唔好架

首頁

尾頁

跳至