自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前去過某間診所,經歷十分差,獸醫態度唔係咁好,佢花左好多時間去講價錢表,好似想sell我咁,但當我問佢狗狗情況時就十分馬虎,感覺好唔專業,而且口音十分難聽,令我印象十分差

雖然我覺得係個別獸醫問題,不過始終擔心又會發生同樣既事,最近狗狗腸胃唔係咁暢順,想問港島區有邊間獸醫推介?

大宅

我果兩隻貓睇開東區,絕育就愛協

別墅

deedeemabi 發表於 23-3-27 17:55
我果兩隻貓睇開東區,絕育就愛協

東區動物醫院?想問下價錢平吾平?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平時睇天后Dr Hugh
夜診睇東區

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

franfranf32123 發表於 23-3-27 15:40
之前去過某間診所,經歷十分差,獸醫態度唔係咁好,佢花左好多時間去講價錢表,好似想sell我咁,但當我問佢 ...

Dr Hugh d北愛口音都唔嘢少
一般對白我明,但太醫療/技術性我就問姑娘翻譯
你獸醫無姑娘翻譯嗎?我之前去咁多間都有

子爵府

franfranf32123 發表於 23-3-27 15:40
之前去過某間診所,經歷十分差,獸醫態度唔係咁好,佢花左好多時間去講價錢表,好似想sell我咁,但當我問佢 ...

邊區?

子爵府

東區好多bad comment+貴.

我放開狗,好多狗友包括我都唔建議東區,除非急症

王國長老

yaoyao 發表於 23-3-28 12:13

聽講東區日夜唔同醫生
我都係夜晚急事至去東區,真係幾貴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 23-3-28 12:07
你獸醫無姑娘翻譯嗎?我之前去 ...
完全明白呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-3-28 12:38
聽講東區日夜唔同醫生

急症就焗去, 如果唔係唔建議去.

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-3-28 12:07
你獸醫無姑娘翻譯嗎?我之前去 ...
請問 Dr Hugh 係唔係好難 book

王國長老

三國1 發表於 23-3-28 14:16
請問 Dr Hugh 係唔係好難 book

要預幾日啦,好難即日
有時有人cancel booking就好彩執到死雞
如果緊要嘅事可以同姑娘講佢會睇吓攝唔攝到期

子爵府

yaoyao 發表於 23-3-28 12:13

非常同意!之前我隻貓留醫,又貴又唔多覺佢哋好負責任!

子爵府

yaoyao 發表於 23-3-28 13:53
急症就焗去, 如果唔係唔建議去.

其實城大急診/夜診都ok,東區唔會再去!

王國長老

janice_cat 發表於 23-3-28 15:20
其實城大急診/夜診都ok,東區唔會再去!

好遠啊,有無港島區推介?the Ark我中過伏唔會再去

大宅

我明白你經歷,之前我去天后某間也試過,前台姑娘十分無禮貌,醫生就較友善,但開的藥無咩效果,之後我再去診所同姑娘過,姑娘語氣十分不耐煩,好似係我找佢地麻煩咁…雖然醫生態度好好,但前台令我印象大減分,所以就無再去了

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-3-28 12:38
聽講東區日夜唔同醫生

東區我都去過⋯記得係貴,但係印象中態度好似唔差,如果夜症急診都會去東區

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-3-28 15:09
要預幾日啦,好難即日
有時有人cancel booking就好彩執到死雞
如果緊要嘅事可以同姑娘講佢會睇吓攝唔攝到 ...
幾日都唔算難,謝謝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好既獸醫唔多,個個都要劏你一頸血甘,一有病就驗血照X光吊鹽水留院總之樣樣做齊,但對個病毫不起作用,覺得香港獸醫同裝修店一樣,好多呃人錢。

水晶宮

我去開兩間都係天后。一間叫天后寵物醫院,一間係中央動物醫院。

兩間的獸醫態度都幾好。中央動物醫院感覺專業d,但貴d,有次我家大狗肚瀉咗幾日,佢地即時係pat pat採樣,係顯微鏡分析,話有d咩咩菌。跟住食咗一兩次藥就好番。不過收費就貴過我自己睇醫生。

首頁

尾頁

跳至