自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

syne403 發表於 23-3-28 14:58
睇咗《女法醫》第一集,阿Sa完全唔似女法醫;聽返佢同JJ首經典歌《小酒窩》又係唱得麻麻,阿嬌好靚女但同阿 ...

我幾鐘意佢哋,樣可愛,當年做戲都 sale 可愛,到而家人到中年,個樣唔膠先,同埋睇過(乘风破浪的姐姐)幾集,佢哋跳無真係唔差,當年好少組合又跳又唱又有活力 +樣甜美

男爵府

Blackpink都唔係每個靚,每個都唱得好,咪一樣紅到出國際~天時地利人和最重要。

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

回覆樓主:

靚,青春,新鮮感。以前明星好中意扮成熟,16歲都濃妝墊膊衫,突然出現兩個青春少女著校服唱初戀歌,著泳衣都冇色情感覺,剛成年唱兒歌做小朋友偶像都唔覺奇怪,當年每個女仔去唱k必點twins仲要分唱呀sa定呀嬌
佢地係開創左一個最適合自己嘅新路線,而唔係一味靠模仿人但又做得差,仲自稱香港XXX

伯爵府

我又覺得Blackpink 個個都靚喎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

睇咗《女法醫》第一集,阿Sa完全唔似女法醫;聽返佢同JJ首經典歌《小酒窩》又係唱得麻麻,阿嬌好靚女但同阿 ...

12鏡、更難理解~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

果時靚麻

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

namnamnamlolo 發表於 23-3-28 15:00
等於你問mirror而家點解咁紅
有人捧就得架啦!

mirror 係男, 多妹妹仔鐘意, 我都理解........ 反而 twins, 容祖兒, 我都唔太理解到.......... 想當年我好鐘意聽佢地 D 歌, 不停聽, 首首都好鐘意, 但未去到要去 "追" or ......"迷" 佢地...... 始終女仔唔會有果種 "鐘意" 囉.... 不過只係我啫, 我見佢地 d fans 都幾瘋狂的, 係迷果隻

大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

唔係喎,我仲記得我第一次睇佢哋個MV係響巴士上面。我好記得,自己心入面諗:嘩,呢兩個實紅!青春有觀眾緣,隻歌入腦。我仲好記得係播「明愛暗戀補習社」。|

伯爵府

marcus_hclee 發表於 23-3-28 16:39
我又覺得Blackpink 個個都靚喎

我第一次睇Blackpink 直情覺得無個靚。佢哋唔係傳統美女樣。但睇睇吓就覺得Jennie 好吸引,睇耐咗就個個都順眼曬,幾靚。

伯爵府

佢地d歌真係陪伴我長大,令我諗起以前放學同朋友唱k既日子

伯爵府

昨晚9點半果套戲
第一眼望落去
阿Sa個鼻好扁
好彩其他五官搭得好睇

伯爵府

大力大力 發表於 23-3-28 16:41
12鏡、更難理解~

我有嘗試理解過。

其實D人(特別中女、大媽)應該係睇造星,見到呢班男仔好似自己個仔咁,由初頭好稚嫩,又會失敗有挫折,又會迎難而上有進步,一步步實現表演夢想。成個過程引發咗嗰D女人嘅母性

睇完成個造星會對班人有D改觀的。我自己本身亦覺得成班好騎呢岩饞⋯⋯雖然我無變fans, 但對嗰D鏡粉理解多咗。

珍珠宮

aidan08 發表於 23-3-28 16:45
唔係喎,我仲記得我第一次睇佢哋個MV係響巴士上面。我好記得,自己心入面諗:嘩,呢兩個實紅!青春有觀眾緣 ...

一樣回憶。
佢哋不至靚女,但有一種精靈可愛青春嘅感覺,見到就開心,就算唔迷都一定唔會討厭嘅形象。

別墅

實力派同偶像派

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

英皇識包裝識捧人

記得以前聽過佢哋訪問,話出道前公司叫佢哋苦練側手翻

男爵府

aidan08 發表於 23-3-28 16:45
唔係喎,我仲記得我第一次睇佢哋個MV係響巴士上面。我好記得,自己心入面諗:嘩,呢兩個實紅!青春有觀眾緣 ...

我好記得當年,
同兩個朋友仲響度唱緊K.
突然畫面轉左twins 首補習社,
不停咁播。
著住泳衣,真係青春無敵

大宅

2023年兔年勳章

當年青春可人,就算歌藝稍欠,都可接受,但今時今日都沒有太大既進步就..........很令人失望

男爵府

因為佢兩位好靚女囉。所以我中學時候,都成日留意佢哋啲MV同新聞。
當年,我啲同學同ICQ FRIENDS個個都好鐘意佢。
成個人望落又IN又清新又YEAH。
有時啲人迷靚靚明星,係迷整體嗰種正面感覺同夠時髦。
即係好似有啲人初戀咁,靚得嚟,又朝氣。

好似幾多人話佢哋冇歌功,但反正我覺佢哋唱得好聽。
啲MV同歌款都好IN,靚得嚟,好時髦。

依幾年啲MV硬係死沉沈,無嚟生氣咁。
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

伯爵府

佢哋有觀眾緣囉,就算才藝麻麻,起碼笑得甜,有親切感。
同期的2R, sorry,都記唔起有甚麼歌。
Cookie一大班女仔,唔知邊個打邊個
容祖兒係唱得,不過無佢哋2個咁cutie同靚靚

子爵府

2023年兔年勳章

cbeyond 發表於 23-3-28 15:21
起碼樣唔差, 當年青春可愛, 都係selling point

無錯,雖然唱功麻麻,
但賣點之一,青春無敵,甜美可人!
起碼有幾首歌都唱到街知巷聞
下一站天后,戀愛大過天

首頁
12345...8

尾頁

跳至