自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://www.youtube.com/watch?v=2m3tP-O8oZE

細個時,睇佢地,覺得佢地兩個好襯,心裡面好想佢地真係係情侶,結婚。雖然蓮妹唔係所謂的頂級美人,但係我覺得佢好有小龍女姑姑的氣質。

之後,睇訪問,劉德華話自己暗戀蓮妹,唔怪得佢做神鵰時拍得咁投入,咁情深

而且顧嘉煇作的曲張德蘭唱得好好聽,我細個時好鍾意

大宅

40年前,乜咁耐了,真係唔認老都唔得

公爵府

如果單講古裝,特別係小龍女,佢係頂級美女。有部份人唔適合古裝,張曼玉,李嘉欣

侯爵府

好媽媽勳章

newme 發表於 23-3-29 14:03
https://www.youtube.com/watch?v=2m3tP-O8oZE

細個時,睇佢地,覺得佢地兩個好襯,心裡面好想佢地真係係 ...

蓮妹好靚呀

JuneLai    發表於 23-3-30 19:07
la_source    發表於 23-3-29 14:40

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

加菲貓3 發表於 23-3-29 14:18
如果單講古裝,特別係小龍女,佢係頂級美女。有部份人唔適合古裝,張曼玉,李嘉欣 ...

張曼玉嘅青蛇好經典喎

公爵府

s0650993 發表於 23-3-29 14:45
張曼玉嘅青蛇好經典喎
咁個樣係唔靚啊。只可話佢夠妖。。特別武林世家,個樣根本唔古裝

大宅

回覆樓主:

陳玉蓮外貌唔算差,但以小龍女嚟計,我覺得佢係墊底嘅存在。

論美貌,論氣質,李若彤同陳奕菲都贏佢幾條街。當然,佢嘅演技一定唔會畀另外嗰兩個差。

不過我個人覺得小龍女係木美人,冇乜演技可言,只要夠靚就可以勝任。

子爵府

crazygal 發表於 23-3-29 14:50

論美貌,論氣質,李若彤同陳奕菲都贏佢幾條街 ...

你意思係劉亦菲?我覺得佢好唔靚喎,果然各花入各眼

男爵府

細個時,睇佢地,覺得佢地兩個好襯,心裡面好想佢地真係係 ...
果隻~情若真,天荒不怕地老~劉德華自己都翻唱過,都好好聽

goldpiglet    發表於 23-3-30 00:50

水晶宮

shmom 發表於 23-3-29 14:53
你意思係劉亦菲?我覺得佢好唔靚喎,果然各花入各眼
劉亦菲既小龍女我都覺得好靚, 真係各花入各眼.

侯爵府

但係李若彤同埋劉亦菲冇陳玉蓮嗰種出塵脫俗嘅感覺。

goldpiglet    發表於 23-3-30 00:50

子爵府

moma1023 發表於 23-3-29 15:04
但係李若彤同埋劉亦菲冇陳玉蓮嗰種出塵脫俗嘅感覺。

同意

子爵府

我既年代係李若彤.我亦覺得佢做到高冷美人,與世無爭既感覺

子爵府

牛年勳章

小時候我好迷戀呢一對神鵰俠侶!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

有時,客套說話咪當真

大宅

其實李若彤我從佢出道都唔覺佢靚

子爵府

同意,講樣貌我覺得劉亦菲同李若彤都比陳玉蓮更似小龍女。覺得陳玉蓮最好我覺得係源於情懷

水晶宮

加菲貓3 發表於 23-3-29 14:18
如果單講古裝,特別係小龍女,佢係頂級美女。有部份人唔適合古裝,張曼玉,李嘉欣 ...

張曼玉古裝可以吖,但就唔似小龍女氣質
李嘉欣算罷啦,影硬照拍廣告好

大宅

莫失莫忘 發表於 23-3-29 15:30
同意,講樣貌我覺得劉亦菲同李若彤都比陳玉蓮更似小龍女。覺得陳玉蓮最好我覺得係源於情懷
...

係呀三個之中我覺得李若彤最靚,但係劉亦菲嘅氣質就最似小龍女,佢畀我嘅感覺係懵懵懂懂,唔知道周圍發生緊咩事亦唔想知。李若彤就係高冷美人,我係靚女呢唔好行埋嚟。

至於陳玉蓮,畀我嘅感覺係好古板好嬲,有啲似中學嘅訓導主任。哈哈,佢同劉德華企埋一齊有啲似老師同學生,喺呢一點都可以話佢接近原著。

首頁

尾頁

跳至