自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Ol0314 發表於 23-3-30 11:17
不同在於一早就閂左你
老美係比你入左黎
見你賺錢就想食左你
就正如tiktok在美國投資咁多錢,如入髮型屋洗濕個頭,之後任佢為所慾為

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

olkan 發表於 23-3-30 11:53
可能tiktok暴露咗美國人嘅白痴行為 ,政府唔可能俾世人知呢個事實。
...

真係,Twitter上經常見老美後生仔話,係TikTok先睇到自己老美咁多衰野

侯爵府

hct300 發表於 23-3-30 10:07

大陸係要求FB, YOUTUBE, TWITTER 呢啲要擺個server喺中國,呢個係大陸嘅法規

呢啲公司唔肯,大陸咪唔俾你入個market囉,明買明賣好公道喎

但而家TIK TOK係符合哂美國法規,喺市場做大咗,美國先話人地有安全風險要禁人地。咁人地係跟足你法規做生意架喎,同FB, YOUTUBE, TWITTER喺美國本土做生意一樣

而家係等TIK TOK大咗先禁咪唔公道囉

wyl    發表於 23-3-30 16:25
babycam    發表於 23-3-30 12:53

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依個尾國真係冇改錯名,啲議員又智障,真係唔知憑咩想做世界第一

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

屈你種族滅絕維吾爾族人,屈你香港冇人權!

珍珠宮

2024年龍年勳章

tsewong 發表於 23-3-30 12:02
大陸係要求FB, YOUTUBE, TWITTER 呢啲要擺個server喺中國,呢個係大陸嘅法規

呢啲公司唔肯,大陸咪唔俾你 ...

美國想食左tiktok,好似食法國阿爾斯通、食日本東芝咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真相大白

珍珠宮

回覆樓主:

點解個個唔搞,只搞拼多多

伯爵府

醜國不嬲都係咁玩,驚你超越佢就只有使横手,老屈你,打壓你,拖你後腿,目的就係唔俾你咁快再行前

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

babytt2 發表於 23-3-30 12:28
點解個個唔搞,只搞拼多多

因併多多組團購,有bulk discount,
平過淘寶及京東等網商,
所以在美國,民不聊生的低下層搶購併多多貨品, 仲買得多過其他中國或美國網商

google play store 有play protect,
裝了併多多app咁多年都冇事,
但賺錢多過美國網商時,
先來爆雷!?

即係google play protect 是廢的,
所以併多多要下架?
咁其他google apps又信得過嗎?

ps.出事的是山塞版download 的併多多app, google 版冇事就被強行、無辜地拉下馬

已刪除用户

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

中國咁恐怖,起初應該唔比踏入美國市場

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

究竟我是誰 發表於 23-3-30 16:01
中國咁恐怖,起初應該唔比踏入美國市場

唔比你走入我的圈養範圍,如何把你養肥吃掉?在我的地方阿爺都救不了你。

琥珀宮

大力大力 發表於 23-3-29 18:34
老美不夠你競爭就禁你、拼多多就刪除你、誣衊程式有問題~

格隆匯3月29日丨市場調研機構Sensor Tower數據 ...

其實美國嘅拼多多都係美國人做生意,咁做對自己國民都冇好處啦

大宅

回覆樓主:

跟本就唔關事,外國版拼多多temu都冇下架,你唔信可以去google play睇下
人地發現個app有問題你地死都唔信,到時比人可以偷睇sms,比人偷信用卡一次性密碼就唔好怨人喇
https://www.google.com/amp/s/www.rfa.org/cantonese/firewall_features/pdd-03242023124900.html/ampRFA

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 23-3-30 12:41
因併多多組團購,有bulk discount,
平過淘寶及京東等網商,
所以在美國,民不聊生的低下層搶購併多多貨品, 仲 ...

我覺得google 未有咁得閒,睇下你邊間網購賺得多,又唔見淘寶,京東出事??

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

babytt2 發表於 23-3-30 17:35
我覺得google 未有咁得閒,睇下你邊間網購賺得多,又唔見淘寶,京東出事??
...

這是我住美國的朋友告訴我的,
她識的人都用併多多,
她冇識人用淘寶/京東.

併多多用bulk discount價,
在美國仲有倉庫,
價錢平過、生意量多過及盈利高過淘寶、京東、 fb及google 等

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 23-3-29 18:34
老美不夠你競爭就禁你、拼多多就刪除你、誣衊程式有問題~

格隆匯3月29日丨市場調研機構Sensor Tower數據 ...
相信好多個國家都唔滿意佢,但是又唔幫出聲

水晶宮

見到你就另我諗起問Tik Tok CEO,用Tik Tok App駛唔駛有WiFi嗰個議員

美國市場分析資料,手機認應用程式下載排行榜: 頭5位都係中國應用程式

1. 拼多多海外版TEMO
2. Cap Cut
3. Tik Tok
4. SHEIN
5. Facebook

珍珠宮

回覆樓主:

話時話用唔到 TikTok 條氣好唔順!

首頁

尾頁

跳至