自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

你驚唔驚女司機?我真係有啲歧視女司機,雖然我都係女人,又係揸車。我差唔多日日都揸車,見到啲特別慢,揸得奇奇怪怪,又或者泊車拍得好衰嗰啲,九成係女司機。

當然有例外。

女人判斷力比較差,遇到一啲突發事,佢哋好「藤」雞。

今次係個女司機睇錯燈,個女途人得23歲,好陰功。

冇信心揸車,真係唔好揸,會害死人。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/883181/%E8%8D%83%E7%81%A3%E4%B8%83%E4%BA%BA%E8%BB%8A%E9%81%AD%E7%A7%81%E5%AE%B6%E8%BB%8A%E6%92%9E%E5%86%8D%E9%8F%9F%E8%A1%8C%E4%BA%BA%E8%B7%AF-%E7%8C%9B%E5%A3%93%E9%80%94%E4%BA%BA%E5%A4%BE%E7%89%86%E9%AA%A8%E6%8A%98%E9%80%81%E9%99%A2?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

SiuBBee    發表於 23-3-31 07:40

珍珠宮

回覆樓主:

我會提高警惕。

除左女司機,仲有大型車輛都容易因為粗心大意而出事。

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-3-30 21:44
你驚唔驚女司機?我真係有啲歧視女司機,雖然我都係女人,又係揸車。我差唔多日日都揸車,見到啲特別慢,揸 ...

因為有女司機以為自己好掂

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你驚唔驚女司機?我真係有啲歧視女司機,雖然我都係女人,又係揸車。我差唔多日日都揸車,見到啲特別慢,揸 ...

我都算日日揸
但我預到揸得慢又阻頂
唔識泊車嘅大部份都係男司機

同一個車場前後3分鐘我都可以剪到條片
2個唔識泊車嘅男司機

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男司機揸得差既亦大有人在,更加令人搖頭

男爵府

男司機發生意外都唔少。的士司機,小巴司機,跑車亂衝燈撞人,大部分男司機出意外。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

泊車泊得唔好可以練,但唔係阻住人囉
試過好多次係停車場遇上新手泊車,扭十幾手仲要揸架細車都搞唔掂,唔緊要你可以慢慢,但後面有成堆車趕住出車場

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

有啲孭仔燈好亂,唔熟路好易睇漏眼

珍珠宮

巴士有女司機,反而見男駛車多超速

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我都係女人兼日日揸車,其實每個人都有機會發生事故,不過我揸車好小心,最多慢慢少少, 其實成日喺公路見到有啲司機不負責任飛來飛去,有啲大泥頭車或大貨車專登"隊" 住妳尾

仲有“孭仔燈”一不留神好容易睇錯,呢個都係問題,之前好多大事故, 同孭仔燈 有關係。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

其實男定女司機,不應該用性別嚟歧視,香港人多車多,意外就一定多㗎

珊瑚宮

男司機都好多一樣 係睇个人

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔只女, 男既都有, 仲有好多冇品既司機

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wasabikingdom 發表於 23-3-31 07:10
有啲孭仔燈好亂,唔熟路好易睇漏眼

如果亂、睇唔通唔好出、等轉好燈無車才出~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

Birzzle 發表於 23-3-31 07:36
其實男定女司機,不應該用性別嚟歧視,香港人多車多,意外就一定多㗎

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔止女司機

年齡大嘅司機都怕
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

男c机好鍾意夾硬cut 線,俾人cut 線又要報復性咁cut 返人。其實男/女司機都可以有問題,我昨天有個男c機喺個T 字路口開下停吓,結果成個路口,3個方向唔同嘅車都俾佢搞到停晒喺度。
小朋友放暑假比平日更忙!

公爵府

回覆樓主:

我以前日日揸,而家少揸,咁多年未試過撞同hi花。反之屋企D男人就……

水晶宮

雖然司機唔係男人就係女人,但近幾次遇過好離譜嘅駕駛者都係女性,好恐怖

首頁

尾頁

跳至