自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

剪緊頭髮,同事send msg 嚟話張國榮自殺,當時真係唔敢相信

子爵府

2024年龍年勳章

廉媽 發表於 23-4-1 16:30
收工剛返到奶奶屋企,準備洗手湊仔。電視新聞播,聽到後立即打電話畀個朋友問係咪真嘅,果位朋友喊到收唔到 ...

係屋企望住部電視,之後呆咗一段時間

伯爵府

搭梗小巴聽到收音機廣播

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ming1120 發表於 23-4-1 10:03
做緊乜嘢呢? 我記得我嗰時喺樂富吉之島, 仲係搭緊電梯㖭, 跟住係有人打畀我話畀我知, 我話你都傻傻哋呀 ...

我係日本放緊假,係電話亭打電話比同事問野時被通知呢個消息。個時既第一反應係,我有諗過佢會咁樣走

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記得, 以為係愚人節惡作劇, 直至電視新聞報導, 先知係真事

男爵府

搭車返屋企途中, 剛剛過左文華一陣.

男爵府

2024年龍年勳章

KTKTKT5 發表於 23-4-1 12:36
911如果唔係寫住breaking news我都唔信,我一入門口見到電視播緊,以為係天煞地球反擊戰嗰類戲,直至見到b ...

911果日我又係超記得,果時做緊call centre,當晚成條hotline一個電話都無,個個同事帶住headset等call勁奇怪,做左咁耐都未試過,阿頭仲走去check睇下幾條線係咪有問題,點知到放工大家先知原來咁大鑊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

當年太細個,唔記得了。

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

我一世也記得,因為我本身亦在瑪麗醫院,因為有個親人將離世送左入嚟,當刻聽到話哥哥送咗入嚟,我哋都好震驚

珍珠宮

做緊乜嘢呢? 我記得我嗰時喺樂富吉之島, 仲係搭緊電梯㖭, 跟住係有人打畀我話畀我知, 我話你都傻傻哋呀 ...
喺屋企食緊飯, 朋友打俾我. 開頭唔信, 鬧鬼佢. 後來佢話真架! 我攞住個飯碗即時跌咗落枱.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

水晶宮

回覆樓主:

我在家跟我BB慶祝生日!

伯爵府

剛好嗰日有網上謠言,
話香港因沙士疫情,
被"封港"。
公司內家中有幼兒嘅同事,
都唔理張國榮嘅消息,
個個忙於打電話返屋企,
叫家人去搶購奶粉。

男爵府

記得返緊工聽到同事講..望下電視打左字出來

大宅

同一個朋友去緊日本旅行,啱啱第一日。夜晚我阿媽打idd俾我話我知。我又話俾個朋友知,點知原來佢鍾意左哥哥好多年,即刻崩潰左。第二日佢買左張機票返香港先,剩低我一個自己完成旅程…

大宅

當時返緊工,聽到收音機不停只播哥哥嘅歌,心諗:唔係死咗啊
到播新聞時,真係話死咗
心傷⋯利申,當時不是粉絲,依家反而係好喜歡佢

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

剛放工,門口保安話我知 Leslie 做空中飛人。我初初都唔明佢講乜!

男爵府

回覆樓主:

當年,剛經過文華,準備轉車返大西北

男爵府

放工坐喺巴士度聽緊收音機,以為係愚人節講笑,完全接受唔到,哥哥係我第一個鐘意嘅偶像,到依家都好懷念佢,頭先彈左幾首佢嘅歌紀念佢

大宅

回覆樓主:

應該係唱緊k,朋友收到電話講呢個消息,個個初初都唔信,拿拿林打電話問人,之後喺間k房係咁喊,成晚都係點哥哥啲歌

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

註內地工作,同老闆食快飯兼meeting, 知道消息後大家都好down, 當時仲有SARS 一路收到淘大要撤離嘅消息! 大家都傷感得不發一言,天... 是黑色的

首頁
56789...10

尾頁

跳至