自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

打開高鐵app 係就到4月4日去得返11號返只係睇咩時間就去邊。

見到有個去鄭州啱上車時間就去咗鄭州 買咗票至知 鄭州隔離就係開封 ,於是就只係訂咗開封一間酒店再隨比玩。

咁無行程嘅國內之旅都幾好玩

開封今日都有d凍。希望一院去禹王公園有櫻花睇

MICLOH168    發表於 23-4-6 18:23
珠氏家庭    發表於 23-4-6 11:42

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

子爵府

好羨慕

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

Pulmma 發表於 23-4-6 09:52
打開高鐵app 係就到4月4日去得返11號返只係睇咩時間就去邊。

見到有個去鄭州啱上車時間就去咗鄭州 ...

隨心去

水晶宮

畀面勳章

有冇相分享下?
開封比较陌生,我淨係諗起包青天
btw鄭州另一邊係洛陽,古都應該好多野玩,仲有少林寺

玩得开心d

珍珠宮

呢啲隨心遊我最like

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

正呀 我都想搭下高鐵,但係又唔知邊度好玩,多啲post 上嚟分享吖

水晶宮

有冇覺得小小刺激? 羨慕

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁又幾好喎, 有邊去邊
我都係諗起包青天

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 23-4-6 10:05
有冇相分享下?
btw鄭州另一邊係洛陽,古都應該好多野玩,仲有少林 ...

鄭州我去過,少林寺無乜嘢睇,太商業。我鍾意龍門石窟多啲。

水晶宮

lovelybaby2015 發表於 23-4-6 10:05
有冇相分享下?
btw鄭州另一邊係洛陽,古都應該好多野玩,仲有少林 ...

昨日到埗只係去咗古樓夜市,氣氛好 但野食就合格無驚喜 但周邊個d街好似上海灘個d feel , 因為按摩完(呢度唔駛貼士)至去夜市,成條街舖都閂晒。

開封成個城市好整齊乾淨

但見到好多恒大爛尾盤
attach0/tmp/phpsYjEQ6

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我女有次係咁,想去尼泊爾,要簽証,無做到,望下西藏得,就去西藏,結果落雪好凍。

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

嘩, 好刺激嘅隨心遊,唔知我有無呢個膽量同勇氣去做類似嘅嘢

水晶宮

回覆樓主:

呢個trip 好平 我book 咗間5星江邊酒店, 5晚, 包高鐵去到深圳北,3xxx人民幣左右, 玩多幾日再分享有咩推介先

呢埋野$1xx 左右,但小龍蝦not ok, 小籠包not ok, 燒蠔都not ok, 肉丸湯千萬不要叫(我覺得難食)其餘都好食
attach0/tmp/php7JxiPC

水晶宮

回覆樓主:

隨心自由行

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好羨慕

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

正呀。 繼續等樓主分享

子爵府

隨心自由行,正喎!樓主玩得暢快,得閒再分享吓

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

有時間又有錢可以隨心行, 幸福!

首頁
12345...6

尾頁

跳至