自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

shobi 發表於 23-4-12 00:25
呢兩日仲差,坐巴士咳會比人打,超市又搶嘢!仲有海港城有迷暈黨!

當有人相信自已可以喺大事大非的情況下,就可以凌駕法律之上的人,用暴力解決佢認為對的問題;當有人教曉佢哋犯法唔一定承擔責任,又怎麼遵守法律?!

男爵府

治安真的差左好多,痴線嘅都多左好多

男爵府

我永世最難忘就係19年喺彌敦道親眼見到個女人影咗張遊行相,比班暴徒發現咗,成班圍住佢掟爛佢電話,將佢啲私人物品班全部扔散曬係地下,有幾個狂扯佢頭髮又打佢,又講曬粗口鬧佢,嗰時好想幫,但係幫唔到,就係咁眼白白睇住佢比人

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

黑暴後, 多咗咗好多郵遞販毒, 打劫, 殺人,魔性易放難收

公爵府

通關後的確係多左問題

伯爵府

Boeing787 發表於 23-4-11 23:35
不會,和外國相比,香港真的很安全!感恩!

同意

Boeing787    發表於 23-4-12 09:54

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

funghon 發表於 23-4-11 23:54
2019年,治安係最差,我街都吾敢出
嗰陣時真係完全唔敢出街
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2019年香港,係全球最差城市, 街道阻難揸車人士,比錢先有得行,放火, 坑渠蓋打人, 磚頭掟人,放火燒人,封路, 打爛地鐵 ,放火燒地鐵, 唔畀人返工, 機場打人, 恐嚇 警察家人, 掟爛人哋間屋 ,警員被割頸............

人哋泰國紅衫軍乜衫軍, 絕對唔會傷害無辜市民 、遊客

子爵府

selinako^^ 發表於 23-4-11 23:33
自從放寬後,好似真係差左
唔係偷就係搶,再唔係就運毒 年齡仲要係1x歲

運毒自2019年多咗好多,海關和警察破親單單都係大嘢,億億聲,反而上年開始少咗大毒案

珍珠宮

Fishqqma 發表於 23-4-12 06:50
邊區?

講緊2019年呀,唔係依家。

當年以為去東涌可以透吓氣,又係成班黑衣瘟神浦頭係度搞事,嚇到立即坐的士走。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

opclk99 發表於 23-4-11 23:38
我淨係覺呢兩個星期BK好多2元車既貼,
上次外父大人又問我有得坐2元車未?(次次問完又問又再問):donut ...

講開2元……
同一個地點。我媽朋友話應該揀平嘅撘,唔洗政府保貼咁多。我媽就話唔會理,差十蚊都照撘……唔洗同政府慳錢……

opclk99    發表於 23-4-12 14:16

珍珠宮

hagupit 發表於 23-4-12 09:52
運毒自2019年多咗好多,海關和警察破親單單都係大嘢,億億聲,反而上年開始少咗大毒案
...

係呀,我都記得,2019年有好多大額運毒案。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

平平常常 發表於 23-4-12 09:53
講緊2019年呀,唔係依家。

當年以為去東涌可以透吓氣,又係成班黑衣瘟神浦頭係度搞事,嚇到立即坐的士走 ...

oh ic

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hagupit 發表於 23-4-12 09:52
...

最近幾單都好勁喎

點解要強調 2019?

我已經唔想再諗 再記

子爵府

smart_lam 發表於 23-4-12 01:17
聽聞2019年後取消咗,分警區軍裝行咇及簽簿制,全部以巡邏車代替,所以罪案自然多咗,究竟有冇人知係咪?

...

我又見過好多次軍裝行咇,但每次都最少5-6個一齊行

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

B-LOVE-B 發表於 23-4-11 23:49
近排元朗多左好多企街亞姐

荃灣都係……covid 少咗,而家又多返。
一直都係demand and supply 問題。
老嘅,窮嘅搵企街。後生嘅,有錢嘅上網搵。網上啲相……真係正。真實唔知。
香港多咗小朋友做……十幾歲做埋女雞頭
仲有PTGF

通關真多咗好多人,TST 名店上個月都無乜人,一通關就有人排隊等入。真係幾年無乜見過。

and 多咗好多乞兒,香港通常係吸毒男多,太子一個穩守多年。而家多咗大6……

伯爵府

認同點都差唔過2019, 除街打人, 唔準搭車,唔準講嘢

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 23-4-12 00:18
直情痴線,車都唔敢揸,暴徒可以當自己係警察隨時喺街設路障截車搜人銀包,唔俾就扑車,鈡意幾時封路就封 ...

係呀,嗰時係成世人第一次想過可能要走難,日日帶住回鄉證係身,準備隨時逃難。還記得香港機場被癱瘓,當時想搭飛機嘅人都要去大陸轉機先得。

男爵府

回覆樓主:

2019 後多咗後生搶劫同整炸彈,黑暴令好多後生膽大咗,自己覺得啱就做

今年通關後多咗行乞同企街,令外通關頭幾日有三單拐小朋友,可幸警察証實係誤會

大宅

講起又真係,搶罐頭真係好多年冇聽過

首頁
12345...6

尾頁

跳至