美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

前晚放工第一次去做pico,做完之後其實塊面已經那住痛,第2日起身照鏡塊面一撻撻紅,又有啲痕皮膚好乾咁,我問過啲frd話係正常既,話做番保濕幾日就冇嘢。但係我敷番屋企啲mask覺得好「那」,敷左一陣就已經唔敢再敷。做完pico原來要爛咁耐面,我仲買左個Package要做成6次,次次紅腫咁耐唔掂喎!大家做完pico果幾日會點處理?

複式洋房

我以前會買埋wishpro,做完pico做

大宅

做呢啲treatment會令皮膚基底層變得好乾好乾
但用坊間嘅skincare
其實份子太大根本落唔到底層
只喺表面停留
總覺得有貼錢買難受嘅感覺

別墅

過幾日就唔再痛 都要keep住照搽保濕 唔好因為覺得痛就唔理佢

複式洋房

2023年兔年勳章

正常係做足保濕就得,你如果過兩日仲係咁就問返醫生穩陣

男爵府

回覆樓主:

我都係第一次做 pico, 之後有跟埋做冷凍保濕,我覺得吾乾

不過做完兩星期,d斑小小無淡到
可能第一次用既 能量保守

子爵府

2024年龍年勳章

下次做 pico 前一星期 隔日full 保濕mask, 做完pico 後, 要日日full(5日到)...你一定係本身都好乾, 做左更乾. 我個陣第一次做, 紅左4日才淡D色....如果仲痛, 就要問下醫生, 可能之前打得太勁??

複式洋房

我都會敷番mask去舒緩番,敷落臉個下仲會涼浸浸好舒服,不過你要揀高保濕度嘅mask

複式洋房

正常做完pico 一晚應該已經退晒紅,如果你仲有拿同紅建議你去睇醫生呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

打斑前唔懶得,一定要預早日日敷MASK,皮膚乾去打斑,如果照樣用高能量打係受罪

別墅

wifebaby 發表於 23-4-12 16:12
做呢啲treatment會令皮膚基底層變得好乾好乾
但用坊間嘅skincare
其實份子太大根本落唔到底層

咁有邊d skincare真係有用?

別墅

肥比媽媽 發表於 23-4-12 18:06
過幾日就唔再痛 都要keep住照搽保濕 唔好因為覺得痛就唔理佢

我有努力忍夠5分鐘先洗面架,但敷完都唔覺得好好多,都仲係feel到塊面好乾,扯住扯住咁,塊面都仲好似發熱咁

別墅

MuiTse 發表於 23-4-12 21:39
下次做 pico 前一星期 隔日full 保濕mask, 做完pico 後, 要日日full(5日到)...你一定係本身都好乾, 做左更 ...

我都唔知,如果過多兩日都係咁可能會返去搵下醫生!

別墅

Sarah.lee 發表於 23-4-13 10:48
我都會敷番mask去舒緩番,敷落臉個下仲會涼浸浸好舒服,不過你要揀高保濕度嘅mask
...

點解我敷完冇呢啲感覺!唔通我同開果啲mask唔夠保濕?

大宅

fatcatjai 發表於 23-4-14 11:55
咁有邊d skincare真係有用?

我用全套Dr’s Secret
佢份子細活性大
仲有每年SGS檢測 安全可靠
行配方 一套產品可以解決不同皮膚問題
不同產品有不同嘅滲透度
attach1/tmp/phpQ0p8sh

attach2/tmp/phpmnYgxn

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

打之前敷定mask

複式洋房

見jm們講得多,我依家出去做儀器前幾日,尤其係高能量個啲之前,都會敷足masks 保濕先去做

禁止訪問

複式洋房

fatcatjai 發表於 23-4-14 11:57
點解我敷完冇呢啲感覺!唔通我同開果啲mask唔夠保濕?

應該就係喇!你試下換左隻面膜佢,因為我用完紅印會退左好多, 至少唔會到feel到塊面刺痛或者發熱, 我覺得我用開呢隻CS12 嘅奇蹟面膜做完pico用好見效, 你都可以試下

別墅

Sarah.lee 發表於 23-4-17 11:22
應該就係喇!你試下換左隻面膜佢,因為我用完紅印會退左好多, 至少唔會到feel到塊面刺痛或者發熱, 我覺得 ...

做完pico要保濕皮膚先可以好好修復
唔係打完爛哂面之後
無營養比佢回復就等於哂左個療程
所以打完pico後既保養都好重要
要買D好D嘅面膜
呢D錢係要比架!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊