自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

janssenma 發表於 23-4-19 09:13
你有冇睇正義迴廊?兩位演員真係做得出色喎,尤其阿東。

有看, 我個人真是麻麻地, 一路看一路

伯爵府

大陸人都開始話香港電影圈係老人樂園,
拍戲d 主角平均年齡over 50

子爵府

echoo 發表於 23-4-19 08:52
蝦頭同阿蘇點浮誇都好,點都好過王苑之同鄭秀文跟本吾識做戱。最佳電影給十九歲的我又係搵嚟搞,人哋唔鍾意 ...

終於有知音
鄭秀文真係「做戲」
南韓老早已經超越香港,啲香港所謂電影人(查實係old seafood)仲要玩小圈子?佢哋以為而家仲係八九十年代佢哋當打之時?
正義等等去年搞起了香港影壇,到派成績表時,你畀晒一套無乜人知、兼睇咗嘅十個有九個半都話垃圾的神探?
真係想知香港影壇點算可以救得返
班後生電影人、演員唔係靠熱血,我都諗唔到佢哋靠乜堅持落去

侯爵府

airhei 發表於 23-4-17 07:13
D前辈幾時真正肯退場,講緊劉青雲都演左廿幾三十年,知你演技好了.
後生辈真係無幾個叫得出名
...

都唔係齋電影圈啦!
成個香港都退步啦!尤其比黑暴搞完, 退化得更快, 好sad

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

伯爵府

回覆樓主:

金像獎講既係演技,得獎與否可以好主觀,同比賽跑步游水不同,獎就得一個;劉青雲演技不容懷疑,新派演員可能演技出色,但又未去到演帝級,如果甘都要批鬥歸咎於劉青雲,真太過主觀及霸道

大宅

cupid0627 發表於 23-4-19 09:50
終於有知音
鄭秀文真係「做戲」
南韓老早已經超越香港,啲香港所謂電影人(查實係old seafood) ...

後生果班都唔係因為個獎而投入電影業,有獎攞係錦上添花。

大宅

Skytree1000 發表於 23-4-19 09:22
大陸人都開始話香港電影圈係老人樂園,
拍戲d 主角平均年齡over 50

有些電影的主角好年輕,但可能因為名氣關係,入埸看電影既都唔多,好似窄路微塵同一人婚禮。

子爵府

幸運是對手 發表於 23-4-19 12:22
後生果班都唔係因為個獎而投入電影業,有獎攞係錦上添花。

入影圈當然不是因為獎
但留低嘅都要gur㗎
不過都係那句,寧願拎唔到獎有人覺得落選者「輸得唔抵」好過有日拎到獎有人話得獎者「唔值」

首頁

尾頁

跳至