自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

購物狂媽媽 發表於 23-4-17 20:42
以家有國安法,有心要整頓一定整得到,但政府同大陸睇怕想多d大陸人落嚟香港多d(例如大陸外勞,人工一定要 ...

明日大魚應該好多外勞黎港, 幫內地解決左部份失業問題, 聽聞大陸經濟好差, 好多人揾吾到野做

伯爵府

根本依家落親嚟嗰班都係低下無咩貢獻嘅大陸人
叻有本事嗰班一係移民,一係留國內發展

侯爵府

kwokdicken 發表於 23-4-17 23:52
應該加條條例
如果嫁左落香港, 某個年期離婚, 無香港身份證, 期間生既子女, 都按雙非處理 ...

唔會收緊,只會越嚟越鬆。高官議員擦鞋擦到出面。為順利中港融合打底

侯爵府

dyl 發表於 23-4-18 00:21
明日大魚應該好多外勞黎港, 幫內地解決左部份失業問題, 聽聞大陸經濟好差, 好多人揾吾到野做
...

香港呢十年八載頻頻攪大型基建,唔通真係好似你咁講!

侯爵府

香港根本冇審批權。
講真要證明真結婚有幾難?通話、微信紀錄,合照,要求每個月都有。我就唔信假結婚肯搞咁多野,肯,成份都大大上升,減少人咁做。
宜家根本兩人幾年都唔見,完全冇一齊生活過嘅痕跡,都批證

大宅

dyl 發表於 23-4-18 00:21
...

我知呀,大陸經濟係點,有留意下股票都聞到陣味

大宅

度度都話唔夠人,但係咁叫人返大灣工作,又不斷話要輸入外勞,好似行行都話唔夠人咁,再加每日150同所謂優材計劃,香港還有香港人嗎?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

littlefunpig 發表於 23-4-17 23:47
搵得少脾氣差大男人果類
最中意搵大陸妹
貪人聽話有樣有身材又後生
正常嘅人唔會覺得佢哋好威威囉
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kwokdicken 發表於 23-4-17 23:54
香港女人唔爭氣
因為香港女人冇樓嘅又唔嫁、搵唔多錢嘅又唔嫁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

esmehouse 發表於 23-4-18 03:14
因為香港女人冇樓嘅又唔嫁、搵唔多錢嘅又唔嫁

好似無內地女人咁純品同埋善解人意

寶石宮

kwokdicken 發表於 23-4-18 03:17
好似無內地女人咁純品同埋善解人意
初初識嘅時候咪純品囉,落到黎食住你不特止,仲飛埋你跟佬走㖭

伯爵府

個阿伯蠢到哩,假婚無酬金仲要takerisk 過身被外人接管公屋財產保險金。蠢過隻蕉

大宅

amy730 發表於 23-4-17 19:59
連律師都話係呃單程証

因為
冇諗咁多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實呀伯係咪可以申請婚姻無效,根本房都冇洞過

伯爵府

sugarbean 發表於 23-4-17 20:21
個女人落到嚟就可以申請啲仔女同孫落嚟,阿伯如果C咗佢仲有埋遺產同屋/公屋,根本20年已經大把呢啲case, 只 ...

如其叫阿伯醒覺,不如叫香港政府醒覺啦。 cut晒d新腥人來港即有福利,而家香港福利實在太吸引

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

購物狂媽媽 發表於 23-4-17 20:45
東張呃人果個女人,係大陸已經有仔女,可能申請埋仔女一家,又申請埋自己父母,佢父母又可以申請埋其他仔 ...

政府一定要盡快改啦,有咩理由一個帶成村人落嚟

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

esmehouse 發表於 23-4-18 03:11
正常嘅人唔會覺得佢哋好威威囉

呢類人好自我感覺良好架
搵萬幾2萬、女人無做野全家靠佢養
用黎呃下啲無知村姑搏命生

伯爵府

opclk99 發表於 23-4-17 20:13
阿伯無贪心,
又点會上當,
根本2個都係百福。

咪係,阿伯貪有得摸下手仔,女嘅貪可以落黎香港,但單程証要等幾年,等等下阿伯走左就真係偷雞唔到蝕渣米!

opclk99    發表於 23-4-18 16:22

伯爵府

露比EE 發表於 23-4-18 09:48
咪係,阿伯貪有得摸下手仔,女嘅貪可以落黎香港,但單程証要等幾年,等等下阿伯走左就真係偷雞唔到蝕渣米 ...

成本只係幾萬,哩單仲要免費。 幾年搏到win埋下半世有港綜援養,佢識報大9年,知道60歲排公屋會加快,個女人計過度過。帶埋個女嚟,佢賺到盡

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 23-4-18 09:00
政府一定要盡快改啦,有咩理由一個帶成村人落嚟

唔會改啦
根本想中港融合
整走土生港人為止

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊