自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cattz288 發表於 23-4-23 11:25
冬天去左3次首爾,上次先係第一次去愛寶,估唔到都幾好玩,有機動遊戲,有動物睇,幾抵玩,揀平日去,人唔 ...

Ok ok 吾該你

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

tessy1217 發表於 23-4-23 08:57
我見klook 又有門票、-日遊票,好吸引

疫情前,我一家老幼去過三次愛寶,都是在Klook買車票和門票,春夏冬都玩過了

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

tessy1217 發表於 23-4-23 11:06
所以八月中至尾應該好啲掛?

都仲係好熱,決定暑假去首爾就唔好諗幾時無咁熱,因為成個暑假都咁熱。

水晶宮

tessy1217 發表於 23-4-23 09:40
手續費就唔緊要啊,最緊要可以提款,唔需要用信用卡

如果唔想用信用卡,可以用 debit card

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

tessy1217 發表於 23-4-23 09:40
手續費就唔緊要啊,最緊要可以提款,唔需要用信用卡

我去過幾次首爾,都係喺Plus/Cirrus提款機提款,恆生 & HSBC 咭都用過,每次提款收HK$20/$40 手續費 。我通常用恆生提款咭,手續費平D。

若去百貨公司或比較大額shopping,我用Aeon 銀聯咭,無手續費。

要預先HK ATM機開通
attach0/tmp/php4i0GPQ
attach1/tmp/phpMYLVBr

珍珠宮

可以book 一日local tour 去南怡島同踩rail bike

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

whyyou 發表於 23-4-23 15:50
可以book 一日local tour 去南怡島同踩rail bike

自己去都唔難
放下自在

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

請問有冇jm試過自己去玩Luge?

男爵府

過10歲既仔女應該識plan行程。

用戶要求終止服務

東大門未必岩青少年行,可改去益善洞,弦大,聖水洞

大宅

pauline_c 發表於 23-4-23 13:48
如果唔想用信用卡,可以用 debit card

即tap & go / MOX 嗰類?

大宅

sheep2 發表於 23-4-23 17:14
東大門未必岩青少年行,可改去益善洞,弦大,聖水洞

Ok thx

水晶宮

tessy1217 發表於 23-4-23 17:24
即tap & go / MOX 嗰類?

我用 HSBC,聽講 Citi 都有,喺戶口直接扣外幣,無外幣就扣港幣。我放入 Apple Pay 度,好似八達通咁用,好方便。

子爵府

虎到金來勳章

試過冬天去南怡島, rail bike, 食風, 好凍. 弘大及明洞都住過, 我通常尾站住明洞, 方便行街及坐機場巴士出機場, 去愛寶就上網買入場票+shuttle, 雖然搭地鐵要行黎行去, 但自由行都好方便。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊