自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而家一年都搭唔到5次, 次次都over80蚊, 如果短途真係唔敢搭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

BKFinder 發表於 23-4-28 06:56
見過呢度有2,3個人話遇過之的士司機全部對佢好好,從未遇過衰的

我成日坐,可能帶住小朋友,有八,九成都冇問題,當然唔係劉華要求果種。
最差經歷果次係舊年個老司機,簡直係瘋狂駕駛,三條街路程可以三次轉彎都上駁 我驚得濟冇睇車牌同司機名

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

有部文員一個月都冇呢個人工

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

15000揾你做啦,肯定報細數。

子爵府

我就多數call車, 或者開門就同佢講目的地,睇吓佢肯唔肯去,大家明買明賣,就少啲受氣

珍珠宮

大力大力 發表於 23-4-28 06:50
請先改善司機服務質數~

的士業界真係唔抵幫、服務態度超級衰.....

唔應該幫

珍珠宮

tequiero_ic 發表於 23-4-28 07:47
其實我都唔明佢地塞車點解要發脾氣,塞緊都係跳緊錶,
個次我塞車個司機又係咁,小黎小去,有位就zip架車出 ...

因為塞車跳標比行駛中跳標慢好多好多,而一般的士只在繁忙時間會多d錢,過左繁忙時間好多時無嘜生意。 概念就係餐廳繁忙時間四個人食一個餐霸左張檯成個鐘咁。

當然,任何情况都唔應該咁無禮對客人,我只係指出明白點解司機會燥啫

珍珠宮

ilej 發表於 23-4-28 09:51
唔講服務先
的士車費加完又加又再加
都搵唔到食

呢樣好同意。 但的士工會其實就係車主工會,要求加的士費嘅係車主,而唔係司機,其實司機都唔想加價,加左都只落車主袋。

政府真係要檢討下。

珍珠宮

bobomia 發表於 23-4-28 10:09
運輸處應該設一個APP,俾乘客打分和投訴,相信的士司機態度會好啲。的士司機每次收費後,必須將收據交給乘 ...

而家應該政府做緊,希望可以做得成。

大宅

2024年龍年勳章

有受氣,又有遇到好好司機,不過我都覺得唔抵幫,叫佢地改善服務態度先嘈

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請先改善司機服務質數~

唔好幫,邊行唔艱難

珍珠宮

2024年龍年勳章

薯圈 發表於 23-4-28 12:41
而家應該政府做緊,希望可以做得成。

一早就應該做啦,遊客到香港第一個就係見佢地,呃遊客嚴重影響香港形象

侯爵府

請先改善司機服務質數~

我試過有次在沙田某酒店搭的士入機場,我坐司機隔離位,佢一聽到去機已經jip左一聲,跟住全程係咁唉!唉! 我終於頂唔順,問佢唉夠未,我話佢將架車停係酒店就預左有人會去機場,如果唔想去機場你一開始見我地兩三個喼就應該問我地去邊先。跟住個司機就收聲。

公爵府

見到輪椅 拒載

珍珠宮

bobomia 發表於 23-4-28 13:04
一早就應該做啦,遊客到香港第一個就係見佢地,呃遊客嚴重影響香港形象
...

絕對係,唔好比老鼠屎影響成個行業。

可以好似d餐廳咁,優質服務嘅有個標誌識別。

大宅

回覆樓主:

呢幾年極少搭的士,短途嘅盡量搭駁腳巴士線,長啲嘅uber,真心唔想受的士司機氣

珍珠宮

2024年龍年勳章

Minnacat 發表於 23-4-28 13:06
我試過有次在沙田某酒店搭的士入機場,我坐司機隔離位,佢一聽到去機已經jip左一聲,跟住全程係咁唉!唉! ...

沙田去機場都唔少錢呀?機場無乜客?

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

啲司機態度差過乜,冇生意都係自找的

珍珠宮

玩具勳章

請先改善司機服務質數~

同意。甘既服務萬5差唔多。一分錢一分貨呀麻

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我經常搭的士, 司機服務好壞各佔一半, 最難頂係架的士好臭好污糟

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊