自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 free2020 的帖子

就咁走咗,益左小3 安枕無憂

大宅

母子安息

象牙宮

深水埗深旺道28號匯璽7座,一名女子懷疑與一名男童由高處墮下,擊毀簷篷石壆後,倒臥屋苑平台花槽位置。
身亡女子姓利(30歲),男童則姓劉(5歲),兩人為母子關係。

利婦丈夫為商人,現時身在內地,正趕回港處理妻兒身後事。利婦丈夫在上址屋苑租了兩個單位,除了母子墮樓的案發單位外,另一單位為其丈夫與另一女子同住

2個老婆??

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

對男人係最狠的報仇做法,但對自己係最愚蠢嘅方法!

大宅

alicewong18 發表於 23-5-2 07:50

其實既然法律上要一夫一妻制,點解唔可以立法有通姦罪!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小豬Pigpig 發表於 23-5-1 19:01
個業主都好無辜

同層樓上樓下嘅業主都好無辜

禁止訪問

男爵府

wahahaic 發表於 23-5-1 21:38
我果陣係小學雞已經識覺得古怪,點會入果間房瞓?仲心諗咁打完牌麻雀腳C9瞓邊?

...

我媽都有個麻雀腳老公有個女人返去滾

珍珠宮

回覆樓主:

男人幾賤都好,怨有頭,債有主,都不可以剝奪孩子生存權利,要報復去找個男人。5歲不是幼嬰,自己如何萬念俱灰都好,想像到孩子被帶著一齊跳下去時的驚恐,我無法釋懷。

公爵府

這種報仇,結論應該是誰欠了誰

這種執著,這種債會帶落下一世

所以我唔會咁做,我唔想下一世再遇到佢

水晶宮

阿玥兒 發表於 23-5-1 20:02
你覺得男人會記住一世咩?
女人死左 可以搵第二個
個仔死左 可以搵女人再生過

別墅

一個女人要幾咁傷心絕望先會攬埋個仔自殺呢

大宅

非常同情佢地,希望佢地會安息,所有怨恨都煙消雲散。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

EMILY03 發表於 23-5-1 17:49
屋主都好慘,個單位是租的,個渣男賤格影響幾多人

呢d渣男同一屋苑都算狼,完全冇你老婆感受!佢夠膽咁做,都係自私精一個。e+無後顧之憂,仲可以再包多個tim!!
為呢d 賤男死,點解咁傻!

大宅

與其打算死,我會報復先

男爵府

回覆樓主:

聽到新聞後好難受,小孩是無辜的,相信大人唔去到絕望都不會想傷害滴血致親,做緊人小三嘅賤精我信天有眼,等天收啦!

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

願死者安息,活著的賤人要一輩子受良心的潛質~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

如果個男人, 尚有良知,咪算最狠囉!
相反個男人狼心狗肺,扮下野喊下,之後所有野又回復正常。
就算佢內疚傷心又點? 傷到佢幾耐? 最後一樣move on....根本冇損失。
玩下手,個老婆同仔死了有保險,受益人係佢,佢仲有錢袋袋平安。

佢咁做,係對自己同個仔殘忍,受罰既係佢兩母子,同埋懲罰啲真正愛錫佢地既人。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

linglingsandy 發表於 23-5-2 10:56
聽到新聞後好難受,小孩是無辜的,相信大人唔去到絕望都不會想傷害滴血致親,做緊人小三嘅賤精我信天有眼,等天 ...

可能係, 鑽咗牛角尖, 但為咗呢啲渣男去死值得嗎? 太傻了, 小朋友太無辜了...

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊