自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上個月,係hktv買嘢,因為一大lot嘢買完全冇留意件數,到收貨先見到買咗2件。當時已經好奇怪明明拍一件,真係以為係自己拍錯,都冇辦法。格咗一個月又要買一大lot嘢,又係冇睇,今次仲離譜,出咗4件。因為今次買嗰啲嘢係冇可能拍多,所以今次一定係佢個系統,同客服講完,系統退返錢俾我。而家竟然屈我,話我確認咗收咗四件貨,要我比嘔返錢。真係估唔到咁大間公司完全唔承認自己系統出現問題。所以你哋買嘢嘅時候真係要睇清楚件數,唔係一單半單嘅事,我同朋友傾開呢件事,原來佢哋都有發生。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不嬲都係要金晴火眼睇清楚先買,計岩件數,價錢

係淘寶,iherb,hktvmall,惠康,百佳,買野都未出過事

珍珠宮

你咁講我都試過,我又係揀一件,到最後變6件,又係冇睇就比錢,我仲以為自己手抽筋㩒多咗,但嗰刻我好肯定自己㩒咗一下入購物車

子爵府

2024年龍年勳章

summering 發表於 23-5-4 09:58
上個月,係hktv買嘢,因為一大log嘢買完全冇留意件數,到收貨先見到買咗2件。當時已經好奇怪明明拍一件,真 ...

系吾系吾小心掂到右邊有時買多幾件做特價個幾個格
佢會跟住你祿下,一掂到就會自動加入購物車

別墅

我都試過,買本書,收貨發現有兩本,我寧願買一包米變兩包,都可以慢慢食,兩本書都唔知可以點

男爵府

yan12345678 發表於 23-5-4 10:34
系吾系吾小心掂到右邊有時買多幾件做特價個幾個格
佢會跟住你祿下,一掂到就會自動加入購物車
...

唔係呀

男爵府

Rubik 發表於 23-5-4 10:21
你咁講我都試過,我又係揀一件,到最後變6件,又係冇睇就比錢,我仲以為自己手抽筋㩒多咗,但嗰刻我好肯定 ...

就係囉,佢哋唔正視呢個問題都有嘅。

男爵府

上網買?我未試過多左件數。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

summering 發表於 23-5-4 09:58
上個月,係hktv買嘢,因為一大log嘢買完全冇留意件數,到收貨先見到買咗2件。當時已經好奇怪明明拍一件,真 ...

每星期買, 確定前睇清楚未出過問題, 其他網上購物平台都係.

大宅

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

即係夾硬迫人買?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

比錢前要再睇一次 item , 有時手震拉多咗件唔等洗入去 , 會睇價錢係咪自己見到果個價 , 手快快比錢就出事

rainbowchuuu3    發表於 23-5-5 17:41

子爵府

我早2日收貨都多左件呀,以為賣家比多左,仲諗點樣退比佢,點知一睇,原來買左2件
不過我個情況,就唔肯定會唔會自己㩒多左,因為我考慮左好耐要邊款,可能睇睇下又加多次
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

侯爵府

昨日我網上付款時, 突然間停頓咗, 我重新再來過, 點知後來發現重覆扣咗兩次錢添

男爵府

ot3 發表於 23-5-4 11:33
我早2日收貨都多左件呀,以為賣家比多左,仲諗點樣退比佢,點知一睇,原來買左2件
不過我個情 ...

好誇張喎

大宅

我成日都喺hktv mall買嘢,又未試過咁喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

sammitoffee 發表於 23-5-4 12:46
我成日都喺hktv mall買嘢,又未試過咁喎

x2

多年來,我都冇被增加件數.
而且付錢前會check 一次

樓主:
係一lot貨, 不是一log貨

大宅

2024年龍年勳章

應該係 BK 會員先會遇到的特有問題,只要有一個人提出個問題,就會有好多人跟住話都曾經遇過。呢 D 問題一般人就未必有機會遇到。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

付款前,我會睇多次及檢查貨品和件數,暫時未出過事。
不過我試過有一次懵盛盛,收咗貨就算,冇睇清楚,後來一個星期後先發覺少咗雞扒凍肉,自從嗰次之後,每一次收貨後當日逐件核對。

翡翠宮

回覆樓主:

通常付款前我會睇清楚件數同銀碼,啱先比錢!

男爵府

B.BB 發表於 23-5-4 13:07
應該係 BK 會員先會遇到的特有問題,只要有一個人提出個問題,就會有好多人跟住話都曾經遇過。呢 D 問題一 ...

冇係你身上發生就唔代表冇出現過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊