0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿b好似好熱氣,d屎屎又硬又臭

複式洋房

你餵人奶定奶粉吖?如果媽咪餵人奶最好唔好食咁多煎炸野

洋房

小朋友係咪唔夠訓?有時唔夠瞓都會熱氣

洋房

如果bb熱氣+便便唔leng,可能都關奶粉事,你睇下轉唔轉a+ 金蓋,呢隻無咁熱&熱氣,我b之前食開呢隻,bb都算leng的

複式洋房

奶粉呀 / 我無食熱氣野

洋房

A+金蓋都幾好,依隻話飲左會幫到免疫力,我大仔1歲打後又真係好少病

大宅

呢排bb食嘢方面有無乜嘢改變?通常出現呢種情況,都係奶粉同bb唔夾引起的,所以可以觀察下係咪呢方面原因,如果係就要及時轉換奶粉啦。因為我b 飲美素金裝無熱氣問題,便便仲係軟身去得幾好的。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 KKlalala 的帖子

BB啲屎好硬?屙便便嘅時候BB會唔會谷到面仔紅晒?如果係可能BB飲嘅奶粉入邊益生菌唔夠,我個女一路食開樓上呢隻,感覺幾好,我見佢屙得又唔會好辛苦。

大宅

回覆樓主:

bb胃口有無改變?飲奶量有無多或少左?間中可以幫佢按摩下肚仔。

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果便便硬就唔得喇,有冇谷得好辛苦?加上臭,可能bb消化唔到奶粉入面的蛋白質,揀隻可以幫助腸道健康的,同埋餐與餐之間俾d水bb飲

別墅

樓主幫BB按下肚仔,踩單車動作,bb 幾大?過左3個月可以餐與餐俾d水佢飲,如果全奶粉,d屎又硬又臭呢個情況可能同隻奶粉有關,我bb飲金裝,d便便痾得好好

別墅

Bb未加固前都係飲奶為主,奶粉都有好大影響,我bb都係飲金裝,佢又冇呢個情況出現,日日都有便便,胃口都唔錯

男爵府

回覆 KKlalala 的帖子

我個女都係食樓上介紹嗰個牌子,益生菌可以幫助腸道蠕動,bb便便正常,唔會太硬

大宅

我BB係食美贊臣neuroprx, 唔見佢有你講既問題, 會唔會係奶粉唔岩食呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊