自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

總有一班人覺得冇問題架,又會話唔抵得鏡仔紅吖嘛 換轉tbb就一味鬧,話冇新意,又係頒比自己友,執左佢啦...... 下刪幾萬字

珍珠宮

airhei 發表於 23-5-8 13:22
真係球證旁證都係自己人,今年collar 拆兩個出嚟做新人,出年新人又佔左金同銀獎,得返一個名額,男歌手直頭諗 ...

自己頒獎比自己無限loop

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

美味 發表於 23-5-8 14:38
之前有人串無線萬千星輝頒獎禮,對面咪又係 一樣全部自己友,無線自己友得嚟都仲叫有啲啲競爭性啦 ...

萬千星輝擺明係TVB自己個台年尾既頒獎禮喎,係為咗鼓勵自己台既藝人而專設既頒獎禮,唔頒俾自己台藝人?唔通頒俾其它台既藝人呀?

V台呢個係樂壇既年度頒獎禮呀,係整個樂壇既歌手都應該有份角逐架!

兩者性質唔同,完全無可比性!

要比較既,應該同勁歌金曲年度頒獎禮比較,當年成日取笑勁歌金曲年度頒獎禮係星夢歌手天下,依家V台做得仲過份,仲衰過TVB勁歌金曲頒獎禮!

tictactoe    發表於 23-5-8 20:45
wong915    發表於 23-5-8 17:16
ic34    發表於 23-5-8 16:39

水晶宮

airhei 發表於 23-5-8 13:22
真係球證旁證都係自己人,今年collar 拆兩個出嚟做新人,出年新人又佔左金同銀獎,得返一個名額,男歌手直頭諗 ...

人哋公司annual dinner…. 邊理得多吖

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bero 發表於 23-5-8 14:46
乜哩個台有人睇架咩?
以前未變質前我都睇下...而家無睇呢個台了,完全無興趣
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

是但啦, 得啖笑.

水晶宮

回覆樓主:

睇左一陣,頒y文嗰度,之後啲表演好長,又唔識乜水,幾悶,轉番中年好聲音算。
其實佢呢個頒獎典禮,gigi有冇機會拎獎架?係咪唔受佢玩?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

是但啦,百貨應百客,(利申:同時段兩台都無睇。)

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我無睇過,但如果年年拆一兩個出黎又拎新人獎都幾好笑

伯爵府

牛年勳章

組合獎最搞笑 金銀銅分別係 MIRROR, ERROR, COLLAR
可能以後十年都係呢個賽果

子爵府

都係比d mirror fans 自high 下,又cap 下水咁者。

珊瑚宮

回覆樓主:

是旦啦, 都無人睇的電視台, 其實搞乜都乜所謂

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tictactoe 發表於 23-5-8 16:48
組合獎最搞笑 金銀銅分別係 MIRROR, ERROR, COLLAR

仲有其他人選咩?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

可能會係 CME 或者 EMC 既 不過機會甚微

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

error有出歌咩? 我見好似做主持
放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 23-5-8 16:56
error有出歌咩? 我見好似做主持

有2首

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都話唔係得3隊之吖,自己上黎咪得,唔使宣佈啦

珍珠宮

回覆樓主:

無睇晒,但個嘉賓幾好聽,Yellow黃宣,造型太突出,但音樂節拍强勁,後來肥姜上台同人一齊唱,真係即刻比下去,姜仲想手郁郁想跳舞,想叫佢慳D,阻住晒!

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

99台冇興趣,我淨係睇/錄96台,譬如今晚嘅MKR

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lypoon 發表於 23-5-8 16:57
有2首

原來有, 真係恭喜晒

放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊