自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

onon1022 發表於 23-5-14 17:14
其實我唔鍾意去男家食飯,每次去都係睇人面色,連我個女佢地都感受到比人黑面對待

今次好嬲,決定冬至團年 ...

0,唔去

大宅

其實我唔鍾意去男家食飯,每次去都係睇人面色,連我個女佢地都感受到比人黑面對待

雖然有人覆左(YS)係邊個回覆的?
會否無心之失?
但最後有無人講聲,唔好意思,漏左通知你哋等等的門面說話?如果有,可以係無心之失

水晶宮

我個人比較衰格,如果係我人唔到,禮都唔會到
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

BO_NG 發表於 23-5-14 20:03
其實會唔會之前有啲嘢發生咗,你c6 屋企人先唔當佢係大哥?

長兄為父,個個識得叫二哥,唔叫大哥?覺得好 ...

水晶宮

onon1022 發表於 23-5-14 17:23
回覆 QNDEC 的帖子

阿C6好天真架,人地黑面佢唔覺得係黑面架,佢同呀二細佬一齊,個個淨係嗌個二哥咋,當 ...

大哥都無大哥氣勢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

回覆樓主:

好明顯玩嘢,係群組無通知你哋,邊個講YES咁衰格?
最重要講返件事比奶奶聽,係有人話唔當你C6係大哥,食飯改地點無通知你哋一家,以後會少參加家庭聚會,只會另外同奶奶飲茶食飯。
去飲只睇你C6意願,因有其他親戚去,你奶奶好難同人解釋你哋缺席原因,公價親朋1000元一位。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

關係一路都係咁差?

大宅

回覆 onon1022 的帖子

咁都得

子爵府

好媽媽勳章

其實係之前C6有事佢阿媽借左D錢比佢,就係咁咯,每次去到見面就黑面,同樣佢地咪一樣有問奶奶借錢

不過我有同C6講過你阿媽攪分化,係我地面前講個細佬點點點,係D細佬面前又講我地點點點,by the way 既然講出唔當大佬既,我決定每次有飯局可以唔去都唔會去

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

回覆 karshing 的帖子

如果一家六口,封1000定2000

子爵府

好媽媽勳章

同個奶奶講.......都係算吧!費事搵野黎話我地,又係到一哭二鬧三上吊,婚禮會出席,但基本公價就算
其實我有諗過到時候我話我中左新冠去唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔當係大哥嘅點解要去飲 , 如果係我就唔去喇 , 人唔到 , 禮更加唔到

水晶宮

畀面勳章

onon1022 發表於 23-5-15 01:29

如果樓主一家六口真係去飲,起碼俾五千啦

子爵府

回覆樓主:

比着我唔再so 低佢地

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

onon1022 發表於 23-5-15 01:48

同個奶奶講.......都係算吧!費事搵野黎話我地,又係到一哭二鬧三上吊,婚禮會出席 ...

梗係唔去啦,人情都唔做,畀返d顏色佢哋睇吓
如果問你,咪話畀佢聽~~呢排covid嚴重咗,普通人嘅飲宴都唔會出席

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

既然咁唔俾面
我真係1蚊都唔會封
大不了你係個gp度點多把火
‘既然大家都唔當係大哥
我地都唔知憑咩被邀請
百年好合啦’
反正封1000定10000
都會俾人背後講說話

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

onon1022 發表於 23-5-15 01:27
其實係之前C6有事佢阿媽借左D錢比佢,就係咁咯,每次去到見面就黑面,同樣佢地咪一樣有問奶奶借錢

不過我 ...

如果未還錢
勸你盡快還
還左就當冇兄弟姐妹
得閒同阿媽飲下茶算

男爵府

關係已經去到咁既地步,比我就唔去,$1都唔封。
如果你選擇要做門面功夫,咁親一家六口最少$6000走唔甩

大宅

onon1022 發表於 23-5-15 01:48

同個奶奶講.......都係算吧!費事搵野黎話我地,又係到一哭二鬧三上吊,婚禮會出席 ...

我會話中左covid去唔到
下次結婚先嚟飲 呢句講笑啫

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊