跳至

首頁
23456...10

尾頁

洋房

HI TOYS,

不用客氣!
我囡囡平時只得印傭姐姐倍她, 所以她讀什麼幼稚園我都會找些有益心身活動給她, 得閒我們多的交流呀 !

大宅

我唔係住駿景園/銀禧,不過都好近大家,就係火炭站附近嘅村屋,我同jo@pong都係0803BB,而我今年都打算報N1(樂基/嘉德麗),我都知樂基難入, 而我覺得沙田有N1讀嘅幼稚園好少,所以我想問吓大家如報N1仲有什麼選擇呢?

大宅

唔計馬鞍山

大宅

Hi [email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

你好呀, 我小朋友係0802BB, 我住銀禧架...你所講既這兩間學校本來都係我心水, 不過最近我SEARCH多左N1既INFORMATION, 發現原來第一城有一間叫"小時候"(我之前係唔知架),
有好多BK mama對這間school既 comment多過嘉德麗, 於是我就去左這間學校攞form喇, 雖然這間校舍係好細, 但係我個人黎講我只係重視d老師既耐性態度, 教學既方式....細唔緊要, 但係佢地獨立有個out-door playground的, 我都會申請左這間先, 同埋火炭穗禾苑有間叫"孫方中", 我見BK mama對這間既 comment都好好, 不過我未去參觀過, 同埋佢地話要10月先可以攞form, 我諗我會去睇睇, 唔知你仲有無其他意見呢?希望我地既小朋友有機會讀埋同一間學校喇:loveliness:

原帖由 Bear@MAMA 於 09-7-14 15:24 發表
我唔係住駿景園/銀禧,不過都好近大家,就係火炭站附近嘅村屋,我同jo@pong都係0803BB,而我今年都打算報N1(樂基/嘉德麗),我都知樂基難入, 而我覺得沙田有N1讀嘅幼稚園好少,所以我想問吓大家如報N1仲有什麼選擇呢? ...

大宅

原帖由 Ching0204 於 09-7-16 11:28 發表
Hi Bear@MAMA,

你好呀, 我小朋友係0802BB, 我住銀禧架...你所講既這兩間學校本來都係我心水, 不過最近我SEARCH多左N1既INFORMATION, 發現原來第一城有一間叫"小時候"(我之前係唔知架),
有好多BK mama對這間school既 ...

Ching0204

多謝你詳盡嘅資料,如有時間我哋多啲交流。小時侯真係未聽過喎! 我都有興趣參觀吓, 我想知你會唔會只係讀N1, K1會再報其他呢? 而我打算如果入到樂基, 就會繼續讀上去, 如發覺唔好就另作別論, 因我啲朋友多數係屋企附近讀N1K1就考其他幼稚園。

大宅

[email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

其實"樂基"會係我1st choice,因為真係好近屋企, 同埋聽到BK mama對這間學校既comment都ok, 但係我唔會只報一間, 因為N1既學位真係好少, 我仲會揾定幾間心水學校做後備, 但係11月都會去"樂基"攞表架,咁當然"樂基"肯收我小朋友就一定會讀因為我好like這間, 不過呢, 都要search定其他喇!! 哈哈...

其次2nd choice會係"小時候"了, 我仲search緊仲有無d好既N1架, hehe...正在努力中....

BTW, 假如"樂基" / "小時候"讀N1, 我都會choice直 升上K1的....如果你仲有其他資訊既, 大家再分享一下喇,
係呢, 你知唔知"樂基"有無website呀??

原帖由 Bear@MAMA 於 09-7-16 12:42 發表

Ching0204

多謝你詳盡嘅資料,如有時間我哋多啲交流。小時侯真係未聽過喎! 我都有興趣參觀吓, 我想知你會唔會只係讀N1先, K1會再報其他呢? 而我打算如果入到樂基, 就會繼續讀上去, 如發覺唔好就另作別論, 因我啲 ...

大宅

Ching0204,

Here is HKPS's website:

http://www.hkpreschool.edu.hk/main_e.html

男爵府

好媽媽勳章

我黎啦!....
原帖由 Ching0204 於 09-7-13 15:45 發表
Hi, 你係咪就黎搬過黎喇, 我成日過駿景園架, hehe...唔知會唔會有機會見到你呢??

男爵府

好媽媽勳章

Very very hot.......

大宅

hihi, 我搬入銀禧1年, 囡囡係0808 baby
同你一樣,煩緊揾邊間比佢出年讀N1呀
再同你一樣, 我1st choice 係 樂基, 2nd choice..未諗

原帖由 Ching0204 於 09-6-18 13:30 發表
Hi,你好呀, 咁岩我又係搬左入黎2年多呀, 我囡囡係0802 baby,我都頭痛緊揾邊間比佢出年讀N1呀, 我1st choice 係 樂基, 2nd choice係 City-One 小時候(near swimming pool個間呀, 係咪thIs name)

...

大宅

我又係住BLK 2 呀

原帖由 小白兔Nancy 於 09-6-23 15:12 發表
jo@pong,

係呀!我 bb 係0801呀! 我地多數去駿景商場間TASTE買餸. BB 就會日日落平台玩, 都有好多小朋友係o個度玩呀! 星期六, 日又可以同 BB 游水.

magmagyau,

我住BLK 2 呀! ...

大宅

你哋知唔知駿景廣場間外傭介紹agent好唔好? 唸住近近哋, 有乜可以落去搵佢

大宅

你打算請菲傭定印傭?
如果諗住出年2月到港, 應該幾時開始搵呢?

原帖由 Miffyling 於 09-8-3 19:03 發表
你哋知唔知駿景廣場間外傭介紹agent好唔好? 唸住近近哋, 有乜可以落去搵佢

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

各位mami,

請問你哋有無比小朋友在駿景園內間Lemon tree or Greenland學興趣班呢?請問邊間比較好?Thanks

洋房

我囡囡有在lemon tree返過playgroup, 英人教授的, 都算 o.k. 而在greenland 一直學芭蕾舞, 近近地, 很方便

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

Hi Julihui,

你好,其實我囡囡也有在Lemon tree學過興趣班,但就未在Greenland學過,我見他們的興趣班都幾相近,只是Lemon tree沒舞蹈班而已,所以想知兩間那間比較好!!麻煩晒妳

原帖由 julihui 於 09-8-8 10:10 發表
我囡囡有在lemon tree返過playgroup, 英人教授的, 都算 o.k. 而在greenland 一直學芭蕾舞, 近近地, 很方便

複式洋房

Can any mommy tell me what is the day and hourly parking rate at
銀禧 ar?? Thanks.

洋房

回覆 2# toys 的文章

HI,
我覺得lemon tree 好像比較學術一點, 而在greenland 只上了芭蕾舞, 所以很難比較, 可看那一間課程時間比較能配合您, 先一試吧 !

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

歡迎.....
原帖由 cecichow 於 09-8-11 13:09 發表
hi,

我唔係駿景及銀禧媽媽,但我好想搬去駿景呀!不過,依家個價好貴 ,只好望門輕嘆,如果唔介意,一齊chat下,我住碧濤架!受埋我玩喇! ...

首頁
23456...10

尾頁

跳至