自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

RT 發表於 23-5-19 16:39
危險呀, 我去親返黎都肥幾磅

咁真係好危險

伯爵府

andyman 發表於 23-5-19 21:29
去羅湖唔危險,但坐的士荷包有少少危險 最好坐地鐵公交,或者打車。
...

call didi一口價就有個預算

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

kcpak 發表於 23-5-19 21:29
20年前我經常去羅湖,無遇過危險
我諗應該30年前危險d

危險架,超多新疆人士……跟住人後邊,搶嘢,偷嘢

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

ayalick 發表於 23-5-19 23:35
20年前我都一個女仔經過羅湖….
原則上無問題,落左接駁巴士,10路程到過關口岸,但中途會有堆乞衣追住…
...

係,果陣時,有好多新疆的小朋友跟住人唔放……見到新疆人就驚驚

大宅

tracywongsc 發表於 23-5-19 16:38
想問係條街到點折的士?

情況同你響白香港搭的士一樣

大宅

andyman 發表於 23-5-19 21:29
去羅湖唔危險,但坐的士荷包有少少危險 最好坐地鐵公交,或者打車。
...

點避免司機唔收多錢?

大宅

babybabyu 發表於 23-5-19 23:40
call didi一口價就有個預算

請問點call ?

伯爵府

tracywongsc 發表於 23-5-20 00:46
請問點call ?

用微信就得,有小程序,自己定位上車地點,目的地自己輸入就可以揾車,記得唔好坐拼車,揀一口價就ok,有的士,有普通車,有一隻貴少少就坐靚d嘅私家車,唔好按錶同估算果啲,通常會貴30~50%不等,睇路程同時間

公爵府

我同仔去東門、比人扒左部電話⋯⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tracywongsc 發表於 23-5-20 00:45
點避免司機唔收多錢?

用apps call 車,有曬記錄,一上車有錄音,一路行車都記錄住,一有偏離路線即刻知道,唔怕司機出古惑。我用開高德call車,方便易用。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

tracywongsc 發表於 23-5-19 16:28
請問一個人去羅湖會唔會好危險?
想返出整同做身體檢查,只會坐的士
一出羅湖先申請電話卡可以?

仲以為係30多年前?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

castle100 發表於 23-5-20 02:18
我同仔去東門、比人扒左部電話⋯⋯

扒手每個國家地方都有,三十年前,我在香港都差啲比人扒左,好彩我用長銀包,幸存,但個袋就被割爛了 女人街發生的事。

水晶宮

wcandtt 發表於 23-5-19 23:20
你去地鐵站邊度,如果係去我食嘢嗰個,叫萬象城,羅湖搭兩個站去大劇院。

如果你係指搭地鐵,邊個方便, ...

哈哈,唔好意思講得唔清楚,想問邊個口岸行去地鐵站會近啲快啲?大概行幾耐會到地鐵站?

男爵府

回覆樓主:

比香港安全
搭過N次隨街截的的士,安全服務又好

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

蘭開夏道 發表於 23-5-20 08:39
比香港安全
搭過N次隨街截的的士,安全服務又好

今時今日、深圳確實比香港安全~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bbbusy 發表於 23-5-20 07:50
哈哈,唔好意思講得唔清楚,想問邊個口岸行去地鐵站會近啲快啲?大概行幾耐會到地鐵站?

...

落馬洲最近,因為出境落樓下已經係地鐵入口
放下自在

子爵府

tracywongsc 發表於 23-5-20 00:46
請問點call ?
如果身體狀態唔好唔出得耐,都係建議坐正規的士,用app call可能會比人cut單

水晶宮

RT 發表於 23-5-19 16:39
危險呀, 我去親返黎都肥幾磅

水晶宮

tracywongsc 發表於 23-5-19 17:06
一日肥幾磅好閒,去邊到食?同有咩食?

上親大陸就會咁滯啦,蓮塘、福田….都會「危險」

珍珠宮

樓主又唔係未去過深圳,當你感覺唔到危唔危險?講到從未去過咁嘅?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊